Beyaz tişörtten sarı leke nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Beyaz tişörtten sarı leke nasıl çıkar?
  2. Beyaz tişörtten kırmızı leke nasıl çıkar?
  3. Beyaz tişört koltuk altı sarı leke nasıl çıkar?
  4. Beyaz tişörtten lekesi nasıl çıkar?
  5. Çocuk kıyafetlerinde leke nasıl çıkar?
  6. Beyaz tişörtten siyah leke nasıl çıkar?
  7. Beyaz tişörtten yemek lekesi nasıl çıkar?
  8. Beyaz tişörtten pas lekesi nasıl çıkar?

Beyaz tişörtten sarı leke nasıl çıkar?

SİRKELİ SU Karbonat, oksijenli su ve tuz karışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

Beyaz tişörtten kırmızı leke nasıl çıkar?

1 litre sirkeye 2 çay bardağı kadar beyaz sirke ekleyin ve kıyafetinizi bu karışımda en az yarım saat bekletin. Lekeli bölgenin üzerine doğrudan beyaz sirke döküp öyle de karışıma atabilirsiniz.

Beyaz tişört koltuk altı sarı leke nasıl çıkar?

Karbonat ve Limon Yöntemi: Karbonatın dezenfektan özelliği ile limonun asidik özelliğinin birleşmesiyle oluşan leke çıkarıcı etki, beyaz gömlek ve tişörtlerdeki inatçı koltuk altı lekelerini kolaylıkla çıkarır. Lekenin üzerine ılık su damlatarak bir yemek kaşığı karbonat dökün ve ardından yarım limon sıkın.

Beyaz tişörtten lekesi nasıl çıkar?

Lekeli bölgeye bir yemek kaşığı karbonat dökün. Limonun yarısını karbonat döktüğünüz lekeli bölgenin üzerine kapatın ve 20 dakika bekletin. Sonrasında su ile yıkayın.

Çocuk kıyafetlerinde leke nasıl çıkar?

Diş macunu bebek kıyafetlerindeki sarı lekelerden kurtulmak için oldukça kullanışlı bir üründür. Diş macununu sarı lekenin üstüne uygulayın ve sert bir fırça yardımıyla lekenin olduğu bölgeyi ovalayın. Daha etkili olması için bir gece lekenin üstünde bekletebilirsiniz.

Beyaz tişörtten siyah leke nasıl çıkar?

Lekeli bölgeye bir yemek kaşığı karbonat dökün. Limonun yarısını karbonat döktüğünüz lekeli bölgenin üzerine kapatın ve 20 dakika bekletin. Sonrasında su ile yıkayın.

Beyaz tişörtten yemek lekesi nasıl çıkar?

Lekenin bulunduğu bölgeyi deterjan ya da sabun ile ovarak lekenin görünürlüğünü azaltıktan sonra çamaşır makinesine attığınızda leke büyük ölçüde çıkacaktır. Beyaz kıyafetlerinizde oluşan lekeler için çamaşır makinenizin deterjan gözüne karbonat veya maden suyu da ekleyebilirsiniz.

Beyaz tişörtten pas lekesi nasıl çıkar?

Giysilerinizden pas lekesini çıkarmanın en pratik yolu limon kullanımıdır. Pas lekesinin üzerine bir miktar limon sıkın ve kurumasını bekleyin. Kuruyan giysinizi soğuk su ile durulayın. Pas lekesi olan kumaşın üzerine beyaz sirke dökün ve emmesini sağlayın.