Tuzlu su ile gargara nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Tuzlu su ile gargara nasıl yapılır?
  2. Boğaz için evde gargara nasıl yapılır?
  3. Karbonat ve tuz karışımı ne işe yarar?
  4. Evde kolay gargara nasıl yapılır?

Tuzlu su ile gargara nasıl yapılır?

Bir bardak su, dezenfekte edilmek amacı ile öncelikle kaynatılır. Kaynama tamamlandıktan sonra soğumaya bırakılır ve su ılık hale gelince 2 çay kaşığı tuz eklenir. Tuzlu suyla durulama yapmak için, karışımı ağzınızın içinde hafifçe çevirin, gargara yapın ve dikkatlice tükürün. Yutmamaya dikkat edin.

Boğaz için evde gargara nasıl yapılır?

1 fincan ılık suyun içine 1 çay kaşığı tuz atın ve erimesi için karıştırın. Her saat başı 30 saniye gargara yapın. Saat başı tuzlu su ile gargara yapmak şişliği azaltır ve ağrıyı hafifletir. Bal, boğaz ağrısını yatıştırmak için diğer doğal maddelerle birlikte kullanılan lezzetli bir tatlandırıcıdır.

Karbonat ve tuz karışımı ne işe yarar?

Tuz ile karıştırdığınızda dişlerinizde biriken zararlı maddeleri temizler ve ağız tedavisinde olumlu sonuçlar verir. Bakterileri dezenfekte eden ürün, ağız kanserine engel olmaktadır. Sağlık açısından önemli bir yere sahip olan karbonat, mide sorunu yaşayan kişilerin de imdadına koşmaktadır.

Evde kolay gargara nasıl yapılır?

Malzemeler: 2 yemek kaşığı sirke, bir bardak su (içme suyu). Suyun içerisine sirkeyi ilave edin ve karıştırın. Dişleri fırçaladıktan sonra sirkeli gargara ile ağzınızı çalkalayın. Günde 3 kez uygulayın.