Köprülü Kanyon rafting ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Köprülü Kanyon rafting ne zaman yapılır?
  2. Rafting nedir nasıl yapılır?
  3. Kanyonik nedir?
  4. Rafting sporunu kimler yapabilir?
  5. Kanyon nedir ve nasıl oluşur?

Köprülü Kanyon rafting ne zaman yapılır?

Antalya köprülü kanyonda rafting turları hemen hemen her mevsimde yapılan bir aktivitedir. Nedeni zorluk derecesi 2-3-4 dür. Ve hemen hemen her yaş gurubuna hitap etmektedir. Köprülü Kanyon bölgesinde rafting Turlarının en yoğun yapıldığı aylar Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarıdır.

Rafting nedir nasıl yapılır?

Rafting, raft adı verilen botlarla (sallarla), debisi yüksek nehirlerde yapılan bir nehir sporudur. Raftingde asıl olan içinde bulunduğunuz raftı devirmeden, kürekle yönlendirerek kayalar ve engeller arasından geçirmektir.

Kanyonik nedir?

Dünyada Yer küre üzerindeki ırmakların oluşturulmuş olduğu oldukça derin ve sakin güzelliğe sahip vadilere Canyon (Kanyon) denir. ... Kanyon (canyon) akışkan gücünün oldukça yüksek çayların kireçli olmayan bölgelerde oluşturdukları deformasyonlarla derin vadileri ve yarıklar meydana getirmesiyle oluşur.

Rafting sporunu kimler yapabilir?

Yürüyüp koşabilen, eğitmenin verdiği komutları uygulayabilen ve sağlık sorunu olmayan her birey rafting yapabilir.

Kanyon nedir ve nasıl oluşur?

Oluşumu. Kalker kayalar içinde, akarsuyun derine aşındırmasıyla oluşur. Kanyon;güçlü ırmakların kireçli olmayan bölgelerde kazdıkları derin vadileri belirtir. ... Nehirler, alttaki yüzeyleri kesmeye doğal bir eğilime sahiptir ve sonunda tortular aşağıya doğru kaldırılırken kaya katmanlarını aşındırır.