Doğum kontrol hapı kahverengi akıntı yapar mı?

İçindekiler:

  1. Doğum kontrol hapı kahverengi akıntı yapar mı?
  2. Doğum kontrol hapı bıraktıktan sonra adet düzensizliği olur mu?
  3. Regl dışında kahverengi akıntı neden gelir?
  4. Doğum kontrol hapı bıraktıktan sonra ne olur?

Doğum kontrol hapı kahverengi akıntı yapar mı?

Doğum kontrolü sırasında bir miktar kanama ya da kahverengi akıntı meydana gelmesi halinde endişelenilmesi normaldir. Ancak, özellikle hapın yeni kullanılmaya başlandığı dönemlerde olağan kabul edilmektedir.

Doğum kontrol hapı bıraktıktan sonra adet düzensizliği olur mu?

Yapılan çalışmalara göre, hapı bıraktıktan sonraki üç ay düzensiz adet döngüsüyle karşılaşılabilir. Hapın bırakılmasını takip eden ilk periyoda "çekilme kanaması" adı verilir. Bu kanama hap kullanırken olandan daha farklı olabilir. Bu takip eden periyod ise daha doğala yakındır.

Regl dışında kahverengi akıntı neden gelir?

Kahverengi akıntı önceden oluşan vajina salgılarında kan olması anlamına gelir. Kanın vücuttan uterustan (rahim) çıkması ekstra zaman aldığında, oksitlenir. Bu, açık veya koyu kahverengi renkte görünmesine neden olabilir. Bu akıntıyı takiben adet görüldüğü için bir hastalığın varlığından söz edilemez.

Doğum kontrol hapı bıraktıktan sonra ne olur?

Doğum kontrol hapları bırakıldıktan sonra vücut bazı hormonlardan arınmaya başlar ve kısa süre sonra menstrual döngü yeniden normal haline döner. İlk menstrual döngüde gebelik oluşma ihtimali vardır. Yumurtlama genellikle doğum kontrol hapını bıraktıktan 2 hafta sonra başlar.