Iç anadolu bölgesinde bulunan dağlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Iç anadolu bölgesinde bulunan dağlar nelerdir?
  2. Güneydoğu Anadolu bölgesinin bitki örtüsü nedir?
  3. Doğu Anadolu'da hangi volkanik dağlar vardır?
  4. Doğu Anadolu'da hangi volkanik dağlar?

Iç anadolu bölgesinde bulunan dağlar nelerdir?

Akdağlar, Hınzır Dağları, Tecer Dağları, Yıldız Dağları bu kıvrım dağlarıdır. Bölgenin güneyinde volkanik dağlar vardır.Bunlar Erciyes Dağı (3917 m en yüksek yeri), Melendiz, Hasandağı, Karacadağ, Karadağ'dır. Platoları: Haymana, Cihanbeyli, Obruk, Bozok (Kızılırmak), Yazılıkaya, (Bayat), Uzunyayla platoları vardır.

Güneydoğu Anadolu bölgesinin bitki örtüsü nedir?

Bölgenin doğal bitki örtüsü bozkırdır. İç Anadolu bozkırlarına göre çok fakirdir. Bölgede antropojen bozkırlarda geniş yer kaplamaktadır. Ormanların en az olarak kapladığı bölge olan Güneydoğu Anadolu'da mevcut ormanların büyük bölümü de tahrip edilmiştir.

Doğu Anadolu'da hangi volkanik dağlar vardır?

En çok volkan Doğu Anadolu'da yer alıyor. Sühpan Dağı, Nemrut Dağı, Karaca Dağ, Girekol Tepe, Tendürek Dağı, Ağrı Dağı ve Kars Platosu doğudaki volkanlar.

Doğu Anadolu'da hangi volkanik dağlar?

Doğu Anadolu'da volkanik platoların üzerinde yükselen dağlar, ülkemizin en yüksek dağları arasında girmektedir. Bunlardan Büyük Ağrı ve onun güneydoğusundaki Küçük Ağrı dağları 130 km çapında ortak bir tabana sahip olmakla birlikte iki ayrı dağdır. Bu büyük kütle 3000 m.den itibaren iki ayrı koniye ayrılır.