EKT tehlikeli mi?

İçindekiler:

  1. EKT tehlikeli mi?
  2. TMS tedavisi kaç TL?
  3. Delilere neden elektrik verilir?
  4. Akıl hastalarına neden elektrik şoku verilir?

EKT tehlikeli mi?

EKT'nin beyne zarar verdiğine dair elde bilimsel kanıt bulunmamaktadır. Hangi Durumlarda EKT Önerilir? EKT ilaç yanıtının geç olduğu durumlarda ya da gebelik gibi ilaç kullanılamayan durumlarda tercih edilebilen, oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.

TMS tedavisi kaç TL?

bir aile ferdimizin epey bir süre almasına rağmen durumunda herhangi bir değişiklik oluşturmamış tedavi çeşidi. seans bazında ödeme yapılır. seans ücretleri 150-200 tl bandındadır. 3000 volt gerilim altinda 10.000 amperlik bir akımın bir bobin üzerinden 300 mikrosaniye gibi kısa bir zaman aralığında akması ile çalışır.

Delilere neden elektrik verilir?

İntihar riskinin yüksek olduğu, psikotik tablonun ağır olduğu, manik epizodun kontrol altına alınamadığı ya da hızlı yanıt istenen durumlarda, ağır depresif tablolarda, “nöroleptik malign sendrom” denilen medikal tablo ve pek çok ruhsal bozuklukta kullanılabilmektedir. Bu durumlarda EKT en hızlı ve etkili yöntemdir.

Akıl hastalarına neden elektrik şoku verilir?

EKT'nin en sık uygulandığı rahatsızlık ağır depresyon tablolarıdır. Bu hastalıkta kişi yoğun üzüntü, elem, dikkat kaybı, iştah ve uykuda bozulmalar yaşar, intihar fikri ya da girişimi olabilir. Bu durumu önleyebilmek için EKT uygulanır. Mani ve şizofrenide de EKT uygulanabilir.