Üzüm gebeliği belirtileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Üzüm gebeliği belirtileri nelerdir?
  2. Kısmi mol gebelik nedir?
  3. Mol gebelik tedavisi nedir?
  4. Gebelik zehirlenmesi bebek olur mü?

Üzüm gebeliği belirtileri nelerdir?

Adet gecikmesi, gebelik testi pozitifliği gibi hastada gebeliğin tüm belirtileri bulunabilir. Mol gebelik bulantı ve kusmaları şiddetlidir. Çünkü bu hastalıkta salgılanan Beta-HCG miktarı normalin üstündedir. Gebelerin bir kısmı 'üzüm tanesine benzer parça düşürme' şikayeti ile doktora başvurur.

Kısmi mol gebelik nedir?

Fetüse ait yapılar belirse de bu anormal fetüs yaşamla uyumu değildir. Birlikte yine çok sayıda şişmiş villusun bulunduğu, anormal bir gebelik ürünü ortaya çıkar. Buna parsiyel (kısmi) mol gebelik adı verilir. Komplet mol, gebeliğin daha erken dönemlerinde belirti verir.

Mol gebelik tedavisi nedir?

Mol Gebeliği Tedavisi Üzüm gebeliğinin tedavisinde, rahim içinin “vakum aleti” ile boşaltılması (vakum ekstraksiyonu) altın standarttır. Bir tür kürtaj işlemi olan bu uygulama, normal kürtaja göre daha riskli olup yalnızca hastane koşullarında yapılmalıdır.

Gebelik zehirlenmesi bebek olur mü?

Tedavi edilmediği takdirde, hem siz hem de bebeğiniz için ciddi – hatta ölümcül – komplikasyonlara yol açabilir. Preeklampside tek tedavi bebeğinizin doğumudur. Temelde yatan sorun; rahim yatağını döşeyen ince kıvrık arterlerin aşırı daralması ile plesantanın bebeği besleyememesidir.