Almanyada çocuk koltuğu kaç yaşına kadar?

İçindekiler:

  1. Almanyada çocuk koltuğu kaç yaşına kadar?
  2. Yükseltici kaç yaşında kullanılır?
  3. Çocuk koltuğu Niçin Kullanılır?
  4. Kaç yaşından itibaren emniyet kemeri takılır?
  5. Hangi araçlarda emniyet kemeri takılmaz?

Almanyada çocuk koltuğu kaç yaşına kadar?

Boyu 1,50 metreden az olan 12 yaşın altındaki çocuklar sadece çocuk koltuğunda oturabilir. Çocuğun yaşına ve boyuna bağlı olarak farklı modeller mevcuttur.

Yükseltici kaç yaşında kullanılır?

Booster (yükseltici) oto koltuğu: Çocuğun gelişimine bağlı olarak bir sonraki güvenlik adımı yükseltici oto koltuğu, 4 ila 6 yaştan itibaren kullanılır.

Çocuk koltuğu Niçin Kullanılır?

Otomobillerde çocuk koltuklarının kullanılmasının nedeni araç içinde bulunan bir çocuğun kaza anında oturduğu yerden fırlayıp savrulmasını önlemektir. Eğer bu önlenemezse çocuklar kaza anında aracın iç yüzeyine şiddetle çarpabilirler.

Kaç yaşından itibaren emniyet kemeri takılır?

- 4-12 arasında (15-36 kg arası) çocuk, boy ve kilo olarak hareketli koltukları kullanamayacaktır ve henüz emniyet kemeri de kullanmaya hazır olmadığından yükseltici çocuk güvenlikli oto koltukları kullanılmalı. - Emniyet kemeri, 12 yaşından sonra takılmalı.

Hangi araçlarda emniyet kemeri takılmaz?

Emniyet kemeri, 1/8/1998 tarihinden sonra ve 13/2/2009 tarihine kadar üretilmiş M2 ve M3 sınıfı minibüs ve otobüslerin bütün koltuklarında zorunlu olmayıp, minibüslerde sürücüsü ile yanında oturan yolcuların; şehirlerarası otobüslerde arka koltuklar hariç olmak üzere, sürücüsü dahil en ön ve önünde boşluk olan arka ...