Ticari risk raporu Nedir?

İçindekiler:

  1. Ticari risk raporu Nedir?
  2. Risk raporu kaç olmalı?
  3. Kredi risk raporu ne anlama gelir?
  4. Kredi notu ne zaman artar?
  5. E-devlet Risk Raporu nasıl okunur?
  6. Ticari kredi puanı nasıl öğrenilir?
  7. Ticari skor nedir?

Ticari risk raporu Nedir?

Findeks Risk Raporu, hem kendi firmanız hem de onay vermeleri durumunda ticari ilişki içinde olduğunuz kişi ve firmaların tüm bankalardaki kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesabı borçlarının geçmiş ödeme performanslarını, borç/limit bilgilerini görebileceğiniz rapordur.

Risk raporu kaç olmalı?

Findeks kredi notu aralıklarına göre risk değerleri ise şöyledir: 0- 699 En Riskli. 700- 1099 Orta Riskli. 1100- 1499 Az Riskli.

Kredi risk raporu ne anlama gelir?

Kredi Kayıt Bürosu tarafından hayata geçirilen bir platform olan Findeks'in sunduğu risk raporu; kredi talepleriniz ve düzenli ödemeleriniz için size yol gösterebilecek, güncel finansal durumunuzla ilgili daha detaylı bilgi almanızı sağlayan bir belgedir.

Kredi notu ne zaman artar?

Normal şartlarda müşteri kredi notları 1-6 ay arasında yükselir, ancak kara listeye düşmüşseniz bu süre 2 yıla kadar uzayabilir, ödemelerinizi düzene sokarsanız kredi notunuzun kolaylıkla yükselebilir.

E-devlet Risk Raporu nasıl okunur?

e-Devlet Kapısı'na Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yapan vatandaşlar yeni işlemlerden ilgili sekmeyi seçebilir ya da orta kısımda yer alan arama bölgesi “risk merkezi raporu” yazarak direkt olarak sorgulama aşamasına geçebilir.

Ticari kredi puanı nasıl öğrenilir?

İkinci yöntem: Findeks İnternet Şubesi ya da Mobil Şube'den Findeks Kredi Notu alınmak istenen kişinin bilgileri girildikten sonra kişiye otomatik olarak gönderilen SMS ile paylaşımı için izni istenir. SMS'e olumlu cevap verilmesi ile Kredi Notu talep edilen kişiye iletilir.

Ticari skor nedir?

Ticari Kredi Notu, firmaların bankalardan aldığı kredilerin geri ödeme koşullarını ileriki 12 aylık dönem içerisinde ne ölçüde yerine getireceğini tahmin etmek amacıyla üretilen bir risk puanıdır. Notu düşük olan firmaların kredi risklerinin daha yüksek olduğu istatistiksel olarak bilinmektedir.