Mel ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Mel ne demek TDK?
  2. Havacılıkta Mel nedir?
  3. MMEL nedir Havacılık?
  4. Arapça haza Hazihi ne demek?
  5. RAYB ne demek?
  6. Zamiri fasıl nedir?
  7. Muttasıl zamir ne demektir?
  8. Arapçada Raybe ne demek?

Mel ne demek TDK?

Ad sözcük, Ad halinde (yiyecekler) un anlamına gelir. Galiçyaca sözcük, Ad halinde (arıcılık, yiyecekler) bal anlamına gelir. Ad sözcük, Ad halinde (arıcılık, yiyecekler) bal anlamına gelir. ... Mel kelimesi tarihte bilinen ilk kez Türk Dil Kurumu, TDK (1940 - ~) eserinde yer almıştır.

Havacılıkta Mel nedir?

MEL: Minimum Equipment List Hava aracını belirli bir şartta(IFR/VFR/Night etc..) emniyetle uçurulabilmesi için gerekli minimum teçhizat listesidir. Herhangi bir arız ile karşılaşan pilot listeyi kontrol ederek gerekirse ilgili parça onarılıncaya kadar uçuşu iptal eder.

MMEL nedir Havacılık?

r) MMEL: Temel Asgari Teçhizat Listesi(Master Minimum Equipment List) özel işletim koşullarına, kısıtlamalara ya da prosedürlere bağlı olarak belirli bir uçak tipinde veya modelinde geçici olarak gayri faal olabilecek parçaları listeleyen bir dokümanı. ifade eder.

Arapça haza Hazihi ne demek?

Selaam! Haze/Hazihi: Bu (Eril), bu (Dişil) anlamına gelmektedirler.

RAYB ne demek?

rayba. Metal üzerine açılan deliklerin pürüzlerini gidermede kullanılan matkap ucuna benzer alet. Matkapla açılmış ya da delinmiş perçin, cıvata veya saplama yuvalarını tamamlamak, delikteki pürüzlülüğü almak ve tam şeklini vermek için kullanılan alet. Reamer.

Zamiri fasıl nedir?

Fasıl Zamiri (ضمير الفصل) Mübteda ile haber veya aslı mübteda ve haber olanların arasına giren zamirdir. ... Bu durumda haber olarak geldiğinde mübteda veya aslı mübteda olanla bu nekre olup marife gibi olan ism-i tafdilin arasına fasıl zamiri girebilir.

Muttasıl zamir ne demektir?

Kelimeye bitişik zamire muttasıl zamir denir. Muttasıl zamir fiile birleştiği gibi isimlerin ve (harf-i cer gibi) harflerin de sonuna birleşir. Fiillerin sonuna birleşen şahıs zamirleri o cümlenin fâili olur. Şimdiye kadar gördüğümüz mâzî fiillere birleşen zamirler hep fâil muttasıl şahıs zamirleridir.

Arapçada Raybe ne demek?

Şüphe ve Dereceleri (Şüphe, Şekk ve Reyb)4 “Reyb” kelimesi Arapça'da her türlü belirsizlik, kararsızlık, korku ve şüphe- lerin genel ismidir. Sadece şüphe veya kuşku ile tercüme edilemez.