Gebelikte ilk kontrol kaçıncı haftada olur?

İçindekiler:

  1. Gebelikte ilk kontrol kaçıncı haftada olur?
  2. Hamile olduğumu ne zaman söylemeliyim?
  3. Sağlık ocağı gebelik takibi nedir?
  4. Aile hekimi gebelik takibi yapar mı?

Gebelikte ilk kontrol kaçıncı haftada olur?

Gebelik Sonrası Gebelik tanısı ile birlikte de rutin gebelik takibine başlanır. İlk obstetrik takibin 10.gebelik haftasından önce olması önerilmektedir. Bu vizit, uygun bir öykü alma, özgeçmiş ve soygeçmiş bilgileri, fizik muayene ve bazı laboratuar testlerini içerir.

Hamile olduğumu ne zaman söylemeliyim?

Evet muhteşem bir duygu, anlıyorum, insanın içi içine sığmaz, dünyaya haykırmak istersiniz ama tavsiyem bunun için 10 hafta kadarcık beklemeniz. Nedeni ise 10 hafta bebeğinizin yerleşmesi, tutunması, organsal gelişimleri için en kritik haftalar olmasıdır.

Sağlık ocağı gebelik takibi nedir?

Gebelik takibi, gebeliğin başından doğum sonrasına kadar olan dönemde gebelik yaşını belirlemek, anne ve fetüsün (bebeğin) sağlık durumunu değerlendirerek gebe bakım planını oluşturmak ve anne-babayı bilgilendirmek, gebelikte ortaya çıkabilecek sorunları öngörerek önlemek veya tespit edilen sorunları tedavi etmek ...

Aile hekimi gebelik takibi yapar mı?

Gebelik sürecini doğru yönetmek önemli Gelişmiş ülkelerde (aile hekimi başına düşen nüfus 11 arasında olan, günlük poliklinik sayısı yirmiyi geçmeyen) birinci basamak sağlık hizmeti kapsamında gebelik süreci tamamen aile hekimi bünyesinde takip edilir.