Evde ördek bakımı ne yer?

İçindekiler:

  1. Evde ördek bakımı ne yer?
  2. Ayağı incinen ördeğe ne yapılır?
  3. Ördek mısır yer mi?
  4. Kazlar hangi yemle beslenir?

Evde ördek bakımı ne yer?

Özellikle marul ve maydanoz gibi bitkiler ördeklerin çok severek yediği besinlerdir. Üstelik bu besinler ördeklerin daha çabuk gelişmesini sağlıyor. Ördekler sadece yemlerle beslenmemelidir. İhtiyaç duyduğu protein bu tür sebze ve meyvelerle onlara verilmelidir.

Ayağı incinen ördeğe ne yapılır?

Ayağı incinmiş olan ördeğiniz yaklaşık 12 saate iyileşmiyorsa durum ciddi olabilir . Ördeğinizin ayağını iki adet dondurma çubuğu ile düz bir şekilde bağlarsanız olumlu sonuçlar alabilirsiniz .

Ördek mısır yer mi?

Marul ve salatalığı 3. haftadan sonra küçük dilimlerle verebilirsiniz. Ördeklerin en sevdiği bir diğer besin mısırdır. Haşlanmış mısırı verebilir ve protein bakımından zengin olan mısır sayesinde bağışıklıklarının daha hızlı gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Kazlar hangi yemle beslenir?

Besiye alınan kazlar son 3-4 hafta günde 3 öğün beslenir ve az hareket ettirilirse, çabucak kilo alırlar. Kış boyunca, tarla artığı, yoncalı, yeşil otlu, mısır silajlarını severek yerler. Bunlara, yumurtlamadan önceki dönemde bir ay kadar arpa lapası veya tahıl karışımlı lapa vermelidir.