Avokado ağacı hangi bölgede yetişir?

İçindekiler:

  1. Avokado ağacı hangi bölgede yetişir?
  2. Avokado ağacı suyu sever mi?
  3. Avokado kaç metreye dikilir?
  4. Avokadonun çekirdeği ekilir mi?
  5. Avokado kaç günde filizlenir?

Avokado ağacı hangi bölgede yetişir?

Avokadonun anavatanı Meksika'dır. Narenciyenin yetiştiği bölgeler avokado için de elverişli olmakla birlikte soğuğa narenciyeden daha hassastır. Avokado dona çok dayanıksız bir ağaç olduğundan tropikal ve subtropikal alanlarda yetişebilir. Avokado, Türkiye'de 1970li yıllarda yetiştirilmeye başlanmıştır.

Avokado ağacı suyu sever mi?

Avokado, sıcak ve güneşli yerleri sever fakat ilk zamanlarda direkt güneşten hoşlanmaz. Bu yüzden avokadonun evinizin hangi köşesinde daha mutlu olacağına dikkat etmelisiniz. Avokado aynı zamanda suyu da seven bir bitkidir. Sürekli nemli kalmalıdır ama bunu da abartmamak gerekir.

Avokado kaç metreye dikilir?

Genellikle, dikine gelişim gösteren 'Zutano' ve 'Bacon' çeşitlerinde 6 x 6 m, dağınık gelişim gösteren 'Fuerte' ve 'Hass' çeşitlerinde 7 x 7 m dikim aralıkları olarak tavsiye edilmektedir (Resim 3). Resim 3. Avokado fidanının bahçeye tesisi ve rüzgardan korunma.

Avokadonun çekirdeği ekilir mi?

Ekerken çekirdeği tamamen toprakla kapatmamaya özen gösterin. Çekirdeğin üst kısmı toprağın yaklaşık 2-3 santimetre üzerinde kalacak şekilde ekim işleminizi tamamlayın.

Avokado kaç günde filizlenir?

*Artık tek yapmanız gereken şey beklemek :) İlk filizin çıkması yaklaşık 3-6 hafta kadar sürüyor. Hemen ardından da yukarıdan patlatacak ve filizler ve ardından yapraklar oluşacaktır. *Bu süreçte suyu azaldıkça su eklemeyi unutmayın.