Devlet memurluğundan istifa edince tazminat alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Devlet memurluğundan istifa edince tazminat alabilir mi?
  2. İstifa eden memur emekli olabilir mi?
  3. 5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?
  4. İstifa edince maaş geri ödenir mi?
  5. Işten kendi isteğiyle ayrılan tazminat alabilir mi?
  6. İstifa eden memur kaç yıl sonra geri dönebilir?
  7. Emeklilik için yaşı bekleyen memur ikramiye alabilir mi?
  8. İstifa eden öğretmenin geri dönüşü nasıl olur?
  9. İstifa eden memurun yeşil pasaportu iptal olur mu?

Devlet memurluğundan istifa edince tazminat alabilir mi?

1475 sayılı İş Kanunu'nun 14. maddesine göre de sigorta başlangıcı tarihinden önce olup, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim günü olanlar, emeklilik için gereken yaş dışındaki şartları sağlamış oluyor ve kendi istekleriyle işten ayrıldıklarında kıdem tazminatına hak kazanıyor.

İstifa eden memur emekli olabilir mi?

Çalışmadan emeklilik için en az 10 yıllık memuriyeti olanların istifa ettikten sonraki 6 ay içinde SGK'ya başvurması gerekiyor. Örneğin 18 yıl memurluk yapmış biri istifa ettikten sonra SGK'ya başvurarak kalan 2 yıllık süreyi isteğe bağlı ödeyip emekli sandığından emeklilik hakkı kazanabiliyor.

5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?

İstifa eden memur ise emeklilik hakkını henüz kazanmamış olduğu için istifa ettiğinde (istifa anında) emekli ikramiyesini alamaz, şartları taşırsa daha sonra emekli olunca memuriyet hizmet süresine ait ikramiyesini alabilir.

İstifa edince maaş geri ödenir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 164 hükmü gereği, memurlara aylıkları her ayın başında peşin ödenmekte, emekliye ayrılma ve ölüm hallerinde o aya ait peşin ödenen aylık, geri alınmamaktadır.

Işten kendi isteğiyle ayrılan tazminat alabilir mi?

İstifa eden işçi normalde kıdem tazminatı alamaz. Ancak bazı durumlarda haklı nedenlerle istifa eden işçilerin kıdem tazminatı alma hakkı doğmaktadır. İstifa eden işçinin, kıdem tazminatına hak kazanamayacağını söylemek her zaman doğru olmaz.

İstifa eden memur kaç yıl sonra geri dönebilir?

Memurluktan istifa etmiş sayılan kişiler en az 1 yıl geçmeden görevlerine geri döenemezler. Ayrıca görevin devri, devir ve teslim yükümlülüğü bulunan memur istifa etmiş sayıldığında en az 3 yıl geçmeden memuriyete dönmek için başvuru yapamazlar.

Emeklilik için yaşı bekleyen memur ikramiye alabilir mi?

Kıdem tazminatından kastınız emekli ikramiyesi olmalı. Yaşınızı beklemek üzere görevden ayrıldığınızda ikramiyenizi alamazsınız. Emekli ikramiyeniz, yaşınızı doldurduktan sonra yapacağınız emeklilik başvurusu üzerine emekli aylığınız bağlandığında ödenir.

İstifa eden öğretmenin geri dönüşü nasıl olur?

Bu durum kanunlarda görevden çekilme olarak adlandırılır. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak eğer istifa iki defadan fazla olmuşsa bu haklarını kaybedeler ve memuriyete geri dönüşleri olmaz.

İstifa eden memurun yeşil pasaportu iptal olur mu?

Ek 4. maddeye göre, yeşil pasaport hakkını elde etmeden istifa eden TSK mensupları da dahil kamu görevlileri; birinci, ikinci veya üçüncü derecelerde kendi unvan veya rütbelerine ait kadro bulunması halinde aynı kıdem ve rütbeye sahip emsallerinin yeşil pasaport alma hakkını elde ettikleri tarihte müstafi olsalar dahi ...