Sosyal Bilimler lisesi mezunları üniversitede hangi bölümleri tercih edebilir?

İçindekiler:

  1. Sosyal Bilimler lisesi mezunları üniversitede hangi bölümleri tercih edebilir?
  2. Hangi okullar ek puan verir?
  3. İmam hatip mezunları ek puan hangi bölümlere 2021?
  4. Meslek lisesi mezunlarına ek puan var mı?
  5. Imam hatip mezunları üniversitede hangi bölümleri seçebilir?

Sosyal Bilimler lisesi mezunları üniversitede hangi bölümleri tercih edebilir?

Sosyal bilimler liselerinden mezun olan öğrencilerin genellikle Hukuk, Siyasal Bilimler, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İşletme, İktisat, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Halkla İlişkiler, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği gibi ...

Hangi okullar ek puan verir?

EK PUAN HAKKINDA AÇIKLAMA. Ülkemizde Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarıyla Anadolu Öğretmen Lisesi, Spor Lisesi,ve İmam Hatip Lisesi mezunları adaylar ÖSYM'nin belirlediği 4 yıllık bir çok bölüme ek puan alarak yerleşir.

İmam hatip mezunları ek puan hangi bölümlere 2021?

Anadolu imam hatip lisesi, imam hatip lisesi, imam hatip lisesi (YDA), çok programlı lisenin imam hatip lisesi programı, anadolu imam hatip lisesi programı, açıköğretim lisesinin imam hatip lisesi programı ve imam hatip okulu mezunları ise Arap dili ve edebiyatı, dini bilimler, ilahiyat, İslam ve din bilimleri, İslam ...

Meslek lisesi mezunlarına ek puan var mı?

Sınavsız geçiş yerine meslek liseli adaylara yönelik ve sadece YGS puanlarında ve sadece meslek lisesinde öğretim gördükleri alanları ile alakalı 2 yıllık önlisans programlarında kullanılmak üzere ek puan verilecektir. ... Adayın Y-YGS-1 puanına bu ek puan ilave edilecektir. 282+21= 303 Ek puanlı YGS-1 Puanı.

Imam hatip mezunları üniversitede hangi bölümleri seçebilir?

gerekmektedir. Kısacası, imam hatip öğrencileri, mezun olduklarında imam veya vaiz oldukları gibi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olabildikleri gibi doktor, hemşire, öğretmen, mühendis, mimar, arkeolog, beden eğitimi öğretmeni, odyolog, psikolog vb. de olabilirler.