Bağ-Kur borcu olan sağlıktan faydalanır mı?

İçindekiler:

  1. Bağ-Kur borcu olan sağlıktan faydalanır mı?
  2. Bağ-Kur borcu olan eşinin SSK üzerinden sağlıktan yararlanabilir mi?
  3. Bağ-Kur kaç ay borcu olan sağlıktan yararlanamaz?
  4. Bağ-Kur ödemesi gecikirse ne olur?
  5. Odenmeyen Bağ-Kur borçları ne olur?

Bağ-Kur borcu olan sağlıktan faydalanır mı?

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile GSS ve Bağ-Kur prim borcu olan vatandaşlarımız 31 Aralık 2021'e kadar devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecektir."

Bağ-Kur borcu olan eşinin SSK üzerinden sağlıktan yararlanabilir mi?

Prim borcu olan 4/b (Bağ-Kur) sigortalısı sağlıktan yararlanamadığı için, 4/a (ssk) sigortalısı eşinden dolayı sağlıktan yararlanabilir mi? ... Bu durumda, borcunu yatırarak kendi hakkından yada Bağ-kur'dan kaydını sildirerek eşinin üzerinden sağlıktan faydalanabilecektir.

Bağ-Kur kaç ay borcu olan sağlıktan yararlanamaz?

Konuyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağkur borcu olanlar sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Uygulama, devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde geçerli olacak. Prim borcu olan vatandaşlar 31 Aralık 2021 tarihine kadar sağlık hizmeti almaya devam edecek.

Bağ-Kur ödemesi gecikirse ne olur?

Yeni düzenleme sonucunda süresinde ödenmeyen bağ-kur primleri ilk üç ay için aylık olarak hem % 3 gecikme cezası hem de Hazine Müsteşarlığınca açıklanacak bir önceki aya ait YTL cinsinden iskontolu ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama faizi, bileşik bazda uygulanacaktır.

Odenmeyen Bağ-Kur borçları ne olur?

Buna göre, vatandaşların, tarihinden bu yana olan Bağ-Kur borçlarını dondurma hakları olacak. Bu durum itibari ile SGK'ya Bağ-Kur borcu olan vatandaşların, ödemedikleri döneme ait borçları silinecek. ... Bağ-Kur prim borçları silindikten sonra emeklilik sürelerine dahil edilmeyecek.