Araba Calistirilirken frene Basilir mi?

İçindekiler:

  1. Araba Calistirilirken frene Basilir mi?
  2. Arabaya binince ilk ne yapılır?
  3. Arabayı ilk çalıştırırken debriyaja basılır mı?
  4. Araba çalıştırırken ne yapılır?

Araba Calistirilirken frene Basilir mi?

Vites P veya N konumuna getirilmediği sürece araba çalışmaz. Araba ilk çalıştırılacağı zaman gaz pedalına basılarak arabaya gaz verilmesine gerek yoktur. Sadece araba kalkış yaparken frene basılmalı ve vites D konumuna getirilmeli, el freni indirilmelidir.

Arabaya binince ilk ne yapılır?

Önce sağ ayak fren pedalına, sonra sol ayak debriyaj pedalına basar ve vites boşa alınır. Kontak anahtarı çevrilir, araba çalıştırılır. Vites kolu (1) yada R konumuna geçirilir. İç ve dış aynalara bakıldıktan sonra, harekete hazırlanmak üzere el freni indirilir.

Arabayı ilk çalıştırırken debriyaja basılır mı?

Arabayı çalıştırırken debriyaja basılması, marş motoruna binen yükü azaltacak ve aküden daha az akım çekilerek otomobilin çalışmasını sağlayacaktır. ... Özetle marşa basarken debriyaja basılır mı sorusuna hem aracın ömrü hem de güvenlik açısından evet diyebiliriz.

Araba çalıştırırken ne yapılır?

Aracın çalıştırılma kısmında önce debriyaj ve frene basılır ardından vites boşa alınır ve araç çalıştırılır. Debriyaja basınca vites boşa düşeceğinden frene basmanız gerekir. Araç 3 aşamada çalıştırılır. İkinci kademe bir süre beklenir ve marş edilir.