Vajinaya kolonya sürmek zararlı mıdır?

İçindekiler:

  1. Vajinaya kolonya sürmek zararlı mıdır?
  2. Kolonya sivilceleri kurutur mu?
  3. Tıraş olduktan sonra neden kolonya sürülür?
  4. Evde Sivilce nasıl geçer?
  5. Sivilce izleri kaç ayda geçer?

Vajinaya kolonya sürmek zararlı mıdır?

Adet döneminde kötü kokulardan kaçınmak için fazla miktarda parfüm, kolonya vs kullanmanın yararı yoktur. Özellikle genital bölgenize kolonya veya parfüm sürmekten ve kokulu pedler kullanmaktan kaçınmalısınız.

Kolonya sivilceleri kurutur mu?

Sivilceli cildi temizlerken tahriş etmeyin. Sivilcelere limon, pudra, alkol, kolonya ve benzeri maddeler sürmek deride tahrişe yol açar. Cildi fazla hırpalamadan düzenli olarak yıkayın. Cildi fazla kurutmamak için pH değeri derinin doğal pH'ına yakın (5.

Tıraş olduktan sonra neden kolonya sürülür?

Tıraş öncesi ve tıraş bakımı kadar tıraş sonrası bakım da bu yüzden önem taşır. Üstelik birçok erkek tıraştan sonra hala kolonya ya da alkollü after shave kullanmaktadır. Bu da tahrişlerin artmasına neden olur. Bu nedenle, tıraştan sonra cilt tipine uygun bir after shave kullanmak hem cildi dinlendirir, hem de besler.

Evde Sivilce nasıl geçer?

Zerdeçal ve limon suyunu iyice karıştırın. Sivilceli bölgeye uygulayın ve 15 dakika bekletip cildinizi durulayın. Sivilcelerden kurtulmak için haftada 2 veya 3 defa bu karışımı kullanın. Karbonat ve limonun gazlı kombinasyonu cildi temizlerken gözenekleri açar ve aynı zamanda anti-inflamatuar bir etki eder.

Sivilce izleri kaç ayda geçer?

Erken Akne İzleri Bu durum kalıcı bir izden çok iyileşme sürecinde bir enflamasyondur. Derinin iyileşme ve yeniden modellenme süreci içinde görülen kırmızı veya koyu renkli sivilce izi 6-12 ay içinde tamamen kaybolur. Bu bölgede başka bir akne oluşmazsa cilt iyileşerek normal görüntüsünü alır.