Miralay Cevdet Paşa kimdir?

İçindekiler:

  1. Miralay Cevdet Paşa kimdir?
  2. Kumandan filipos kimdir?
  3. Vatanım Sensin doktor kimdir?
  4. Vatanım sensin Cevdet Paşa kim?

Miralay Cevdet Paşa kimdir?

Miralay Cevdet'in o dönemki lakabı Gavur Mü'min, asıl adı Mü'min Aksoy'du. Albaydı. ... İşgal günlerinde İzmir'de bulunan Yüzbaşı Gavur Mü'min, işgal altındaki şehirde güçlü bir yeraltı teşkilatlanmasına sahip olan, asker ve sivillerden oluşan Türk istihbaratının önemli bir üyesi olarak görev aldı.

Kumandan filipos kimdir?

Levent Can, 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Aile Bağları dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşayan oyuncu; son olarak Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Fehmi Kuzuzade karakterini canlandırmıştı. Son, Hicran Yarası, Ezel, Emret Komutanım, Kavak Yelleri, Rüzgarlı Bahçe, Kısmet Değilmiş rol aldığı diziler arasındadır.

Vatanım Sensin doktor kimdir?

Vatanım Sensin, Türk yapımı bir tarih-kurgu televizyon dizisi. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemi anlatılmaktadır. Dizide İzmir'in İşgali yıllarında yaşanan olaylar işlenmektedir. Dizinin baş rollerinde Halit Ergenç ve Bergüzar Korel yer almaktadır.

Vatanım sensin Cevdet Paşa kim?

İstiklal Savaşında kahramanca çarpışmış amansız bir hastalığa tutularak, 'de genç yaşta hayata gözlerini yummuştur. “Vatanım Sensin” dizisinindeki Miralay Cevdet'in gerçekte “Gevur Mümin” adıyla bilinen kişinin Mü'min Aksoy olduğunu Aydınlık ortaya çıkarmıştı.