Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir?

İçindekiler:

  1. Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir?
  2. Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişlerde hangi belgeler gerekmektedir?
  3. Kat mülkiyeti tapusu alınmazsa ne olur?
  4. 2021 Kat Mülkiyeti ne kadar?
  5. Kat mülkiyeti tapusu ne kadar tutar?

Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir?

Uygulamada kat mülkiyetine geçiş; genellikle kat irtifakı rejiminden kat mülkiyetine geçiş ile olmaktadır. Bu kapsamda iskân alındıktan sonra yetkili idarenin 60 gün içinde belgeleri tapu dairesine göndermesiyle kat mülkiyetine kendiliğinden geçilecektir.

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişlerde hangi belgeler gerekmektedir?

Geçiş işleminin yapabilmek için ana yapının mimari proje ve yapı kullanma izni, bağımsız bölümlerin kullanılış tarzına göre kat mülkiyetini kullanan malikler tarafından imzalanmış bir yönetim planı ve tapu memuru tarafından verilen kat mülkiyeti kurulmasına dair sözleşme ve tescil belgesi gerekmektedir.

Kat mülkiyeti tapusu alınmazsa ne olur?

Kat mülkiyeti almazsanız ceza ödersiniz Bu tapu, aslında sizin evin tam olarak sahibi olduğunuzu gösteren bir belge ve bununla birlikte eviniz, daire numaranız net olarak belli olur. Kanunen ev satın aldığınızda 1 ya da 2 yıl içerisinde kat mülkiyetine geçmeniz gerekir. Eğer geçmezseniz ceza ödersiniz.

2021 Kat Mülkiyeti ne kadar?

Ticaretlerde 100 metrekareye kadar bağımsız bölüm başına adet 665.5 TL, ticaretlerde 100 metrekare üzeri bağımsız bölümlerde ilave her bir metrekare için 6.2'ye ilave olarak metrekare 1.21 6.3 TL, diğer fonksiyonlarda 100 metrekareye kadar bağımsız bölüm başına adet 544.5 TL, diğer fonksiyonlarda 100 metrekare üzeri ...

Kat mülkiyeti tapusu ne kadar tutar?

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş işlemleri için tapu sicil müdürlükleri ve kadastro müdürlüklerinde ödenecek toplam ücret, yöresine ve binanın metrekaresine göre 1 lira arasında değişecek.