Maluliyet derecesi nedir?

İçindekiler:

  1. Maluliyet derecesi nedir?
  2. TSK Dayanışma Vakfı ne zaman kuruldu?
  3. TSK Eğitim Vakfı ne işe yarar?
  4. Maluliyet raporunu kim verir?
  5. Maluliyet Tespit ne demek?

Maluliyet derecesi nedir?

Maluliyet bir hastalık veya kaza sonucu vücut bütünlüğünde oluşan yetersizlik, kısıtlılık, azalma durumudur. Maluliyet bir fonksiyonel tanımlamadır. ... Kişinin %100 olarak kabul edilen vücut bütünlüğündeki eksiklik oranı maluliyet derecesi olarak ifade edilir.

TSK Dayanışma Vakfı ne zaman kuruldu?

Vakfın kuruluşu, ANKARA 9.Asliye Hukuk Mahkemesinin 28.12.1999 tarih ve E:1999/772, K:1999/803 Sayılı Kararı ile tescil edilmiş ve 30/31 ARALIK 1999 tarih ve 23922/29923 Sayılı Resmi Gazetelerle Yayınlanarak kamuoyuna duyurulmuştur. Vakıf tarihinden itibaren faaliyetine başlamıştır.

TSK Eğitim Vakfı ne işe yarar?

TSK Eğitim Vakfı; şehit çocukları ile muvazzaf/emekli personelin çocukları ve yakınlarının eğitim ve öğretimlerini desteklemek amacıyla kurulmuştur. ... Ancak 2015 yılından itibaren TSK Eğitim Vakfına katkı payı yatırılan her yıl için yurt ve karşılıksız burs müracaatlarında ek 3 puan verilmektedir.

Maluliyet raporunu kim verir?

- Sosyal Güvenlik il/merkez müdürlüğü tarafından size verilen sevk yazısında belirtilen, Devlet üniversite hastaneleri, Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Askeri Hastaneler sağlık raporu düzenleyebilir. Bu nitelikteki hastanelerin bulunmaması halinde Devlet Hastaneleri de sağlık raporu düzenleyebilir.

Maluliyet Tespit ne demek?

Maluliyet Tespit ne demek? Sosyal güvenlik sistemi içerisinde çalışma hayatına girdikten sonra, herhangi bir hastalık veya kaza sonucu çalışma /meslekte kazanma gücünü en az % 60 oranında kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen kişiler malul sayılır.