Evde kaktüs nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Evde kaktüs nasıl yetiştirilir?
  2. Kaktüs çiçeği kaç günde bir sulanır?
  3. Sukulent neden solar?
  4. Prenses çamı neden sararır?
  5. Beyaz Yaprak biti nasıl yok edilir?
  6. Çiçeklerde neden beyaz pamukçuk?
  7. Çok sulanan çiçek nasıl kurutulur?

Evde kaktüs nasıl yetiştirilir?

Toprağın sadece görünen kısmı değil, içi de kuruduğu zaman sulayın. Suladığınız zaman hava sıcak ve güneşli olmalı ve bol su vermelisiniz. Saksının altındaki tabağı sulama işleminden 30 dakika sonra boşaltın. HAVA: Sukkulent ve kaktüs türleri doğal ortamlarında nemli havaya ve havasızlığa alışkın değillerdir.

Kaktüs çiçeği kaç günde bir sulanır?

Kış aylarında düzenli olarak haftada 1 kere, yaz aylarında ise hava sıcaklıklarının artmasından dolayı düzenli olarak haftada 2 kere sulanmalıdır. Sulamada kullanılan su kabı ve ölçek değiştirilmemelidir.

Sukulent neden solar?

Güneş ışığına karşı direkt olarak maruz bırakılması, yapraklarının sararmasına neden olabilmektedir. Güneş ışığında da dengeli bir şekilde tutulması sayesinde, daha canlı bir yapıya kavuşabilecektir.

Prenses çamı neden sararır?

Toprağın alkalinliliğini arttırır. Oysa prenses çamı (yosun krasula) asitli toprak ister. Toprakta alkalinlilik artarsa rengi sarımsı olur (aşırı güneş ve sıcakta olduğu gibi).

Beyaz Yaprak biti nasıl yok edilir?

Elma sirkesi ve çiçek yağı ya da toz biber ile beyaz sirke kullanılarak doğal bir çözüm sayesinde yaprak bitlerinden kurtulabilmeniz mümkün. Bu karışımları bitkinin tüm yapraklarına püskürtmeniz gerekir. Süt, küllenme ve mantar tedavisi için bitkilerinize uygulayabileceğiniz bir maddedir.

Çiçeklerde neden beyaz pamukçuk?

Nemin neden olduğu pamuklanma durumunda bitki özsuyu ile beraber beslenmektedir. Hastalık, yaprak düğümlerinde ya da saplarda pamukçuğa benzemekte olan beyaz tepecikler oluşturmaktadır. Bu pamuklanma hastalığı ayrıca, yaprak sapları ya da çiçeklerde yapışkan bir madde bırakmaktadır.

Çok sulanan çiçek nasıl kurutulur?

İşte yanıtı… Saksınızın altındaki tabakta su varsa boşaltın ve saksıyı 10 derecelik bir açıyla eğerek fazla suyun süzülmesini sağlayın. İlk aklınıza gelen toprağı güneşte kurutmak olabilir ancak direkt güneş yerine gölgede kurutmak en mantıklısı olacaktır çünkü gölgedeki bitkiler daha az su kullanır.