KAKS emsal nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. KAKS emsal nasıl hesaplanır?
  2. Emsal değer artışı nasıl yapılır?
  3. Gabari hesaplama nasıl yapılır?
  4. Villa kaç metre kare?
  5. 1 arsa 2 kişi üzerine olur mu?
  6. Tarla tapusu ortak olur mu?

KAKS emsal nasıl hesaplanır?

KAKS hesabı; KAKS ( Kat Alan Kat Sayısı ) (Emsal)= 0.

Emsal değer artışı nasıl yapılır?

Mevcut emsal hakkı, parsellerin birleştirilmesi ile arttırılabiliyor. Parseller ne kadar büyürse, emsal artışı da o oranda artabiliyor. Yapılan düzenlemelere göre en az 800 metrekareye kadar parsel birleşmesi halinde bu hak verilebiliyor. Örneğin emsal oranı 1 olan bir arazi için, 1.

Gabari hesaplama nasıl yapılır?

Çatı oranının düşmesinden sonra yükseklik 3,3 metreye bölünür. Böylece binanın kaç kat yapılacağı ortaya çıkmış olur. Gabari hesaplama işlemine göre; 7,50 yüksekliğe sahip bir bina en fazla iki katlı olabilir. 450 toplam inşaat alanı / 2 kat = 225 metrekare inşaat yapılabilir.

Villa kaç metre kare?

Bu imara göre ancak bahçeli, bir ev veya villa yapabilirsiniz. Vermiş olduğunuz bilgilere göre : 250 m2 x 0.

1 arsa 2 kişi üzerine olur mu?

Belediye sınırları içerisinde bulunan üzerine yapı yapılması için ayrılan toprak bütünü, arsa olarak nitelendiriliyor. Bir arsanın mülkiyet hakkının kime ait olduğu, arsa tapusu üzerinden görülebiliyor. Tapunun iki kişinin üzerine olması için akrabalık koşulu bulunmuyor. ...

Tarla tapusu ortak olur mu?

Hisseli tapuya sahip arsalarda mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Ancak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan genelge kapsamında hisseli tarla satışlarına yasak getirldi. Genelgeye göre tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor.