Tıpta port ne demek?
İçindekiler:
- Tıpta port ne demek?
- Kanser tedavisinde Port nedir?
- Kemoterapi damarlara zarar verir mi?
- Kemoterapi sonrası vücutta neler olur?
- 4 kür kemoterapi saç döker mı?
- Yüksek doz kemoterapi nedir?
Tıpta port ne demek?
Port kateter takıldığı zaman ise her seferinde damar yolu aranmasına gerek kalmadan suni damara ilaç verilir. Göğüs üst kısmına cilt altı yerleştirilen bir ucu ana toplar damar diğer ucu cilt altında olan ve buradan ilaç uygulamalarına imkan veren suni damardır. Resim 1 de cilt altına yerleştirilmiş port görülmektedir.
Kanser tedavisinde Port nedir?
Kemoterapi portu ; damar yolunuza yani kan akışınıza kolay ulaşmak için cildinizin altına yerleştirilen küçük bir cihazdır. Port kateter takılması işlemi uzun süreli damar yolu erişimi gereken hastalarda çok yaygındır. Genellikle göğsün üst kısmına yerleştirilir.
Kemoterapi damarlara zarar verir mi?
Kemoterapi ile kan dolaşımına geçen ve bölünmeye ve çoğalmaya devam eden hücrelere zarar verir. Bölünme sürecindeki hücreler kemoterapiden daha fazla etkilenir.
Kemoterapi sonrası vücutta neler olur?
Kemoterapide sıklıkla görülen yan etkiler bulantı, kusma, halsizlik, iştahsızlık, saç dökülmesi, kanın pıhtılaşmasını sağlayan pulcuk sayısında azalma, ishal veya kabızlık, yaygın vücut ağrıları, el ve ayaklarda uyuşma, ağız içi yaralar, işitmede ve tat duyusunda azalma, adet düzeninin bozulması, sperm sayısının ...
4 kür kemoterapi saç döker mı?
Tüm kemoterapiler saç dökmez, fakat çoğu kemoterapi az veya çok saç dökülmesine yol açar. Bununla birlikte, kemoterapi nedenli dökülen saçlar, çoğunlukla tedavi sonrası yeniden çıkar. Kemoterapi, kanser hücrelerini yok edebilir, ancak saç kökü gibi "hızlı çoğalan" normal hücrelere de zarar verebilir.
Yüksek doz kemoterapi nedir?
Buradaki anlamı: Bir hastane veya klinikte hastayı tıbbi tedavi amacıyla yatırmak. Kanserli hücrelerin hepsini imha etmek hedefiyle hücre büyümesini frenleyici bir veya birden fazla ilacın (sitostatiklerin) yoğun ve yüksek bir dozajda vücuda zerkedilmesi.
Ayrıca okuyun
Ilgileneceksin
- Levrek havyarı yenir mi?
- Bataryasız laptop çalışır mı?
- Kristof Kolomb ilk nereyi keşfetti?
- Elektrik enerjisi iletim hatlarında neden yüksek gerilim yöntemi tercih edilir?
- Dağda deprem olur mu?
- Şeyh Bedreddin olayı nedir kisaca?
- Kanser genetik olarak bulaşır mı?
- Mudanya Ateşkes Antlaşması hangi cephede imzalandı?
- Excelde satır nasıl eklenir?
- Mustafa Önder Keskin kimdir?