Başarılı olmak ile kararlı olmak arasında nasıl bir ilişki vardır fikirlerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız?

İçindekiler:

  1. Başarılı olmak ile kararlı olmak arasında nasıl bir ilişki vardır fikirlerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız?
  2. Başarılı olmak ne demek?
  3. Çoklu Zeka Envanteri nedir?
  4. Çoklu zeka kuramı kime aittir?
  5. Çoklu Zeka Kuramı kaç tanedir?

Başarılı olmak ile kararlı olmak arasında nasıl bir ilişki vardır fikirlerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız?

Kararlı olmak başarıya odaklanmanızı sağlar. Kararlı olmak beklenmedik sorunların üstesinden gelmenizi sağlar. Kararlı olmak destek ve cesaret tarafından belirlenir. Kararlı olmak sizi başarılı olmak için daha derin düşünmeye sevk eder.

Başarılı olmak ne demek?

Başarının Tanımı ve Anlamı: Belirli bir eylemin belirli bir süre içinde gerçekleştirilmesidir. Başarı aynı zamanda bir hedefi gerçekleştirmek veya bir hedefe ulaşmak anlamında da kullanılmaktadır.

Çoklu Zeka Envanteri nedir?

Çoklu zekâ testinin amacı, özel ilgi ve beceri alanlarını tespit ederek, potansiyelini keşfetmene yardımcı olmaktır. Kesin hüküm içermez. Testi çözerken seni en iyi ifade eden seçenekleri işaretle. Bu test sadede 9 dakikanı alır.

Çoklu zeka kuramı kime aittir?

Çoklu zekâ kuramı 1983 yılında Howard Gardner tarafından zekâyı tek ve baskın bir yetenek olarak görmekten ziyade, çeşitli ve özel boyutlardan oluştuğunu öneren bir modeldir. Gardner bilişsel yeteneklerin geniş bir yelpazeden oluştuğunu ve aralarında sadece çok zayıf bir korelasyonun bulunduğunu savunmaktadır.

Çoklu Zeka Kuramı kaç tanedir?

Gardner'ın kuramı ilk etapta, birlikte çalışan 7 tür zekayı sıraladı: Sözel dilsel zeka, mantıksal matematiksel zeka, müziksel ritmik zeka, bedensel kinestetik zeka, görsel uzamsal zeka, kişilerarası sosyal zeka ve içsel zeka. Daha sonra sekizinci bir zeka türü daha ekledi: Doğa zekası.