Istatistik popülasyon nedir?

İçindekiler:

  1. Istatistik popülasyon nedir?
  2. Aynı türden bireylerin oluşturduğu ve hakkında bilgi edinilmek istenilen topluluğa ne ad verilir?
  3. Kitle özelliklerinin sayısal değerlerine ne ad verilir?
  4. Mekan serisi nedir?
  5. Istatistik ne ile ilgilenir?

Istatistik popülasyon nedir?

Bir popülasyon, gözlemcilerin ilgisini çeken belli karakteristikleri olan, iyi tanımlanmış bir benzer ögeler bütünüdür. Bu popülasyon sonlu veya sonsuz olabilir. Dolayısıyla, popülasyonun boyutu, içerdiği madde sayısını ifade eder.

Aynı türden bireylerin oluşturduğu ve hakkında bilgi edinilmek istenilen topluluğa ne ad verilir?

Bilindiği gibi belirlenen amaçlar doğrultusunda hakkında bilgi edinilmek istenen yığının tümüne ana kütle (ya da sadece kütle) adı verilir. Bir ana kütleden uygun tekniklerle seçilen birimlerin oluşturduğu topluluğa ise “örneklem” adı verilir.

Kitle özelliklerinin sayısal değerlerine ne ad verilir?

Parametre: Kitleyi tanımlayan sayısal değerlere parametre denir. Kitle ortalaması, kitle varyansı, kitle korelasyon katsayısı birer parametredir.

Mekan serisi nedir?

Toplanan verileri mekan vasfının şıklarına göre sıralanmış olarak gösteren seriler mekan serileri adını alır.Mekan vasfının şıkları ülke, bölge, il, ilçe, köy gibi şıklar olabilir. Seri iki sütundan oluşur.

Istatistik ne ile ilgilenir?

Tanım 1: İstatistik bilimi, verilerin toplanması, düzenlenmesi, özetlenmesi, takdimi, analizi ve bu analizler aracılığıyla elde edilen sonuçların yorumlanması ve bir karara bağlanması ile ilgilenir. ... İstatistiksel sonuçların genelleştirileceği gruptur.