Belediyelerde stratejik plan nedir?

İçindekiler:

  1. Belediyelerde stratejik plan nedir?
  2. Belediyelerde stratejik plan ne zaman hazırlanır?
  3. Belediyelerde Stratejik Plan kaç yıllık olur?
  4. Belediyelerde Performans Programı ne zaman hazırlanır?

Belediyelerde stratejik plan nedir?

Belediyelerin stratejik planlama ve performans programı çalışmaları, stratejik amaç ve hedeflere bağlı performans hedeflerinin belirlenmesi ve bu hedefleri gerçekleştirecek doğru proje/faaliyetlerinin tespit edilip, oluşturulacak sistem doğrultusunda yıl boyunca etkin şekilde denetlenip değerlendirilmesini kapsar.

Belediyelerde stratejik plan ne zaman hazırlanır?

Bu hükümler uyarınca, stratejik plan hazırlama yükümlülüğü bulunan tüm belediyelerin ve tüm il özel idarelerinin 29 Mart 2009 mahalli idareler genel seçimlerinden itibaren altı ay içinde yani 29 Eylül 2009 tarihine kadar stratejik planlarını hazırlamaları/yenilemeleri gerekmektedir.

Belediyelerde Stratejik Plan kaç yıllık olur?

MADDE 7 – (1) Stratejik planlar beş yıllık dönemi kapsar. (2) Stratejik planlar en az iki yıl uygulandıktan sonra stratejik planın kalan süresi için güncelleştirilebilir. Güncelleştirme, stratejik planın misyon, vizyon ve amaçları değiştirilmeden, hedeflerde yapılan nicel değişikliklerdir.

Belediyelerde Performans Programı ne zaman hazırlanır?

Bu aşama performans programı hazırlama sürecinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için en geç mayıs ayı itibariyle tamamlanır. Program dönemine ilişkin öncelikli amaç ve hedefler, üst yönetici, harcama yetkilileri ve diğer ilgili tarafların katkılarının sağlanacağı katılımcı bir yöntemle belirlenir.