Pentago zeka oyunu nasıl oynanır?

İçindekiler:

  1. Pentago zeka oyunu nasıl oynanır?
  2. Nokta Oyunu Nasıl Oynanır?
  3. Kulami oyunu nasıl oynanır?
  4. Redka Kelime Oyunu Nasıl Oynanır?
  5. Magic Words Kelime Oyunu Nasıl Oynanır?
  6. Magic Words sihirli kelimeler nasıl oynanır?

Pentago zeka oyunu nasıl oynanır?

Oyunun amacı dikeyde, yatayda ya da çaprazda 5 topla bir sıra oluşturmaktır. Oyunculardan herhangi biri oyun alanına toplarından birisini yerleştirir. Sonrasında oyun alanında yer alan 4 parçadan herhangi birisini saat yönünde çevirir. (Oyunda profesyonelleştikçe herhangi bir yöne çevirebilirsiniz).

Nokta Oyunu Nasıl Oynanır?

PENTAGO ( 5 NOKTA) OYUN KURALLARI Oyun tahtası 360 derece döndürülebilen 4 bölmeden oluşmaktadır. İlk oyuncu 4 boş parçadan istediği yere bilyesini yerleştirir. Bilyesini koyduktan sonra bir kere de 4 parçadan birini 90 derece çevirmek zorundadır.

Kulami oyunu nasıl oynanır?

1.Misketler rakibin oynadığı misketin yatay ve dikey yönlerine yerleştirilmelidir. 2.Rakibin misket yerleştirdiği zemin üzerine ilk seferde misket yerleştirilemez. 3.Oyuncu bir önceki elde misketini yerleştirdiği zemin üzerine bir sonraki elde misketini yerleştiremez. İkinci elden itibaren misketini yerleştirebilir.

Redka Kelime Oyunu Nasıl Oynanır?

Oyuna başlayacak kişi kura ile seçilir. Ardından her oyuncu, torbadan 7'şer harf seçer ve bu harfleri kendi tablası üzerine yerleştirir. İlk oyuncudan başlamak şartıyla, herkes sırasıyla birer kelime üretir ve bu kelimeleri oyun zemini üzerine kurallara uyarak yerleştirmeye çalışır.

Magic Words Kelime Oyunu Nasıl Oynanır?

Oyun 2 - 4 kişi oynanır. Her oyuncuya harfleri dizebilmesi için bir isteka verilir. Oyuncular sıra ile torbadan 7'şer tane harf seçer ve skalasına yerleştirir. Kelime tablasında yer alan puanlamaya denk gelecek şekilde kelimeler yazan oyuncular en yüksek puanı almaya çalışırlar.

Magic Words sihirli kelimeler nasıl oynanır?

Oyun kuralları nelerdir?

  1. Oyun 2 - 4 kişi oynanır.
  2. Her oyuncuya harfleri dizebilmesi için bir isteka verilir.
  3. Oyuncular sıra ile torbadan 7'şer tane harf seçer ve skalasına yerleştirir.
  4. Kelime tablasında yer alan puanlamaya denk gelecek şekilde kelimeler yazan oyuncular en yüksek puanı almaya çalışırlar.