Hamileyken ne zaman doktora gidilmelidir?

İçindekiler:

  1. Hamileyken ne zaman doktora gidilmelidir?
  2. Hamilelikte ilk muayene nasil yapilir?
  3. Hamileliğin kaçıncı haftası kalp atışı duyulur?
  4. Hamileliğin ilk haftalarında alttan muayene olur mu?

Hamileyken ne zaman doktora gidilmelidir?

Hamilelik belirtileri olduğunda veya testler olumlu çıktığında doktora gidilmeli. Kontrollerin sıklığı için bir standart yok. Ancak 12-13-21 ve 24'üncü haftalarda ve doğum öncesi dönemlerde doktorunuza gidin.

Hamilelikte ilk muayene nasil yapilir?

Ultrason, gebeliğin ilk 13 haftasına kadar vajinal yolla, daha sonraki dönemlerinde ise abdominal (karından) yolla yapılmalıdır. Ultrason incelemesi ile gebeliğin normal olup olmadığı, gebelik yaşının son adet tarihi ile uyumlu olup olmadığı, bebeğin gelişiminde ve organlarında sorun olup olmadığına bakılır.

Hamileliğin kaçıncı haftası kalp atışı duyulur?

Genel olarak hamileliğin 6. Haftasında kalp atışları dinlenebilirken bazı hamileliklerde bu süre 7. haftayı da bulabilir. Anne adayına yapılan dopplerultrason ile bebeğin kalp atışları dinlenebilir. Hamilelikte kalp atışları en rahat şekilde 8.haftadan sonra dinlenebilir.

Hamileliğin ilk haftalarında alttan muayene olur mu?

Hamileliğin ilk trimesterinde bebeğin sağlık durumunu ve kalp atışlarını daha net değerlendirmek için vajinal muayeneye gerek duyulabilirken, ilerleyen haftalarda şüphelenilen başka durumların varlığında detaylı analiz yapılabilmesi için de 'alttan muayene' olarak bilinen vajinal muayene tercih edilebilir.