Depresyon neden kadınlarda daha fazla?

İçindekiler:

  1. Depresyon neden kadınlarda daha fazla?
  2. Ağır depresif nöbet nedir?
  3. Antidepresanı bırakınca vücutta neler olur?
  4. Cipram ın yan etkileri nelerdir?
  5. Citalopram yan etkileri nelerdir?

Depresyon neden kadınlarda daha fazla?

Erken yaşta anne veya baba kaybı, alkol kullanımı, düşük sosyoekonomik düzey, eşten ayrı yaşamak, boşanmak, işsizlik, kişilik yapısı veya çocukluk döneminde cinsel veya fiziki istismara uğramak depresyonun oluşumunda etkili olduğunu ifade eden Abay, şunları söyledi: "Depresyon kadınlarda daha sık görülür.

Ağır depresif nöbet nedir?

Majör depresif bozukluk, DSM-IV-TR'de mizaç bozuklukları altında sınıflandırılır. Ağır depresif nöbet, hasta kimsenin en az iki hafta boyunca ağır bir depresif duygudurumu içinde bulunmuş olması ile karakterize edilir. Nöbetler tekil ya da tekrarlayan bir vaka olabilir.

Antidepresanı bırakınca vücutta neler olur?

Yapılan incelemelere ve deneylere göre uzun süredir antidepresan kullanan bir kişi, aniden antidepresan ilaçlarını almayı bıraktığında baş ağrısı, uykusuzluk, ajitasyon, ishal, anksiyete, yorgunluk ve grip benzeri semptomlar gösterebilir.

Cipram ın yan etkileri nelerdir?

Cipram (Sitalopram) Yan Etkileri Nelerdir? Cipram kullanımında görülen en yaygın yan etkiler bireylerde ağız kuruluğu, uyku hali, terleme artışı, bulantı ve tremordur. Ender olarak bazı vakalarda konvülsiyon ortaya çıkmıştır.

Citalopram yan etkileri nelerdir?

En yaygın yan etkiler; ağız kuruluğu, bulantı, uyku hali, terleme artışı ve tremordur. Ender vakalarda konvulsiyon ortaya çıkmıştır.