Bir ülke neden devalüasyon yapar?

İçindekiler:

  1. Bir ülke neden devalüasyon yapar?
  2. Devalüasyonda Faizler ne olur?
  3. 2008 krizi nasıl ortaya çıktı?
  4. 2008 krizi nerede başladı?

Bir ülke neden devalüasyon yapar?

Devalüasyon, bir ülkenin resmi para biriminin diğer ülke para birimleri karşısında değerinin azaltılmasıdır. Devalüasyon devlet tarafından, ülke ekonomisine yapılan dışarıdan bir müdahaledir. ... Devalüasyonun en önemli uygulanma sebebi, ekonominin dış ticaret dengesinin açık veriyor oluşudur.

Devalüasyonda Faizler ne olur?

Devalüasyon yaşandığında enflasyon yükselir, faizler artar bu da ekonominin yavaşlamasına neden olur. Bu durum o devleti ihracata yönlendirir çünkü ithalat pahalılaşmıştır devletin satın alma gücü düşmüştür.

2008 krizi nasıl ortaya çıktı?

1929 Dünya Ekonomik Bunalımıyla kıyaslanan bu kriz özellikle Eylül 2008 ayında gözle görülür hale gelmiştir. ABD'deki taşınmaz mal piyasasının birden değer kaybetmesi ve bunun sonucu olarak tutulu satışlardaki kişisel iflasların artmasının bu krizi tetiklediği sanılmaktadır.

2008 krizi nerede başladı?

ABD'de 2007 yılında riskli konut kredilerinin geri ödemelerinde sorunların baş göstermesiyle başlayan, konut ipotek senetlerinden oluşmuş mali varlıklara ve türev ürünlere yatırım yapan tüm banka ve şirketlerin mali yapılarını sarsan, 2008 yılının Eylül ayında ABD'li önemli yatırım bankası Lehman Brothers'ın iflasının ...