Kek kalıbından kolay kek nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Kek kalıbından kolay kek nasıl çıkar?
  2. Kekin içi neden kararır?
  3. Kekin içi hamur kaldı ne yapmalıyım?
  4. Kekin pişip pişmediğini nasıl anlaşılır?
  5. Kek Kürdan testi nasıl yapılır?
  6. Piştiğini nereden anlarız?
  7. KEK ne kadar sürede pişer?
  8. Kek 200 derecede pişer mi?
  9. Fırının fan ayarında ne pişirilir?

Kek kalıbından kolay kek nasıl çıkar?

Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır.

Kekin içi neden kararır?

Kekin içine eklediğiniz yoğurt ve meyve gibi malzemelerin de oda sıcaklığında olması gerekiyor. Gereğinden soğuk ya da sıcak olması halinde kek karışımının dengesini bozarak kekin çökmesine neden olabiliyor. Sadece yukarıda saydıklarımız değil keki pişiriken yapılan hatalar da kekin çökmesine neden olabilir.

Kekin içi hamur kaldı ne yapmalıyım?

Kek piştikten sonra, hemen dilimlemeyin. Bunun yerine oda sıcaklığında en az 10 dakika dinlendirin. Bu sayede pişirme işleminden sonra da sıcaklığını koruyacak ve içinin çiğ kalma ihtimali düşecektir. Kullandığınız fırının performansı ve kullandığınız kek kalıpları da, kekin ıslak kalmasına yol açabilir.

Kekin pişip pişmediğini nasıl anlaşılır?

Kekinizin içinden kürdan temiz bir şekilde çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Üzerine harç yapışmışsa henüz pişmemiş demektir. Kekinizin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol etmeyin. Kekinizi fırından aldıktan sonra da tamamen soğumadan dilimlemeyin.

Kek Kürdan testi nasıl yapılır?

Fırının ağzını açıp keke ortasından dibine kadar bir kürdan batırın, kürdanı geri çekin, eğer kürdan kupkuru, hiç hamur bulaşmamış, tertemiz çıktıysa kek pişmiştir. Ama eğer hafif ıslanmış, biraz hamur bulaşmış gibi çıkarsa tam pişmemiş demektir, bu durumda 5 dakika daha pişirin.

Piştiğini nereden anlarız?

Pişme saatinin bitmesine yakın ya da bitince, keki fırından çıkarmadan bir kibrit çöpünü ya da kürdanı kekin kenarından biraz uzağa, hafif ortalara doğru, yarısına kadar batırın ve geri çekin. Eğer kibrit çöpüne ya da kürdana kek parçası yapışmamışsa, yani girdiği gibi temiz çıkmışsa kekiniz pişti demektir.

KEK ne kadar sürede pişer?

Önceden pişirme ayarlarına gelene kadar yaklaşık 180 derecede ısıtılan fırına kek karışımı verilir. Ortalama 35 dakika ya da 40 dakika gibi bir sürede kek pişmeye başlar. Kek fırında iken fırın kapağının açılmamasın özen gösterilmelidir.

Kek 200 derecede pişer mi?

Ancak en ideal kek pişirme derecesi 180 derecedir. Fakat 150-160 derecede pişmesi gereken kek tarifleri olduğu gibi, 190-200 derecede pişmesi gereken tarifler de vardır. ... Ayrıca hazırlanan kek hamuru mutlaka önceden ısıtılmış fırında pişirilmelidir. Kek hamuru kalıba döküldükten sonra hemen fırına sürülmemelidir.

Fırının fan ayarında ne pişirilir?

Fan özelliğinde herhangi bir ısı kullanmazsanız içerideki hava sirküle olarak çözülmeyi hızlandırır. Tavuk, balık gibi özenle çözülmesi gereken yiyeceklerde çok işe yarar. Bir de bitki kurutmak veya pestil yapmak için kullanabilirsiniz. Üst ızgara ve fan modu fırının en çok kullandığım fonksiyonlardan biri.