SGK işitme cihazının ne kadarını karşılıyor 2021?

İçindekiler:

  1. SGK işitme cihazının ne kadarını karşılıyor 2021?
  2. İşitme cihazı devlet katkısı nasıl alınır?
  3. Kulak işitme cihazı kaç para?
  4. İşitme cihazı hakkı kaç yılda bir alınır?
  5. İşitme cihazları fiyatı ne kadar?
  6. SGK işitme cihazının tamamını ödüyor mu?
  7. İşitme cihazı için sağlık kurulu raporu nereden alınır?

SGK işitme cihazının ne kadarını karşılıyor 2021?

Sosyal Güvenlik Kurumu işitme cihazı ödemeleri için her sene iyileştirmelerde bulunmakla beraber 01.05.2021 tarihinden itibaren 18 yaş ve üzeri çalışan için 810 TL emekli için 1123,75 tl ödeme yapar fakat emeklilerde maaştan 111,375 TL kesinti yapmaktadır.

İşitme cihazı devlet katkısı nasıl alınır?

Emeklilerin ödemesi gereken  katılım payını SGK emekli maaşından düşmektedir, çalışanlar ise katılım payını cihaz aldığı firmaya öder. SGK 5 yılda bir işitme cihazı için katkı ödemesi yapmaktadır. 5 yıl dolduğunda tekrar rapor çıkarttırılarak yeni bir cihaz alınabilir.

Kulak işitme cihazı kaç para?

Kullanıcının işitme kaybı, kulak yapısı, konfor beklentisi gibi birçok faktör işitme cihazı seçimini ve dolayısı ile fiyatını da etkilemektedir. Ülkemizde işitme cihazı fiyatları 2500 TL'den başlamakta olup, model ve teknoloji özelliklerine bağlı olarak 15.000 TL rakamlarına çıkabilmektedir.

İşitme cihazı hakkı kaç yılda bir alınır?

SGK tarafından yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği(SUT)'ta belirtilen ilgili maddeler işitme cihazı desteğinin 5 senede bir alınabileceğini gösteriyor. Yorumlamak gerekirse SGK bir işitme cihazının ömrünü 5 sene olarak nitelendiriyor ve 5 senede bir işitme cihazı için ödeme yapmayı kabul ediyor.

İşitme cihazları fiyatı ne kadar?

Ülkemizde işitme cihazı fiyatları 1500 TL'den başlamakta olup, model ve teknoloji özelliklerine bağlı olarak 15.000 TL rakamlarına çıkabilmektedir.

SGK işitme cihazının tamamını ödüyor mu?

SGK işitme cihazları için zaman zaman artırımlar yapmakla birlikte güncel olarak işitme cihazı için ödediği tutar brüt 1.114 TL dir. Sosyal güvenlik kurumu çalışanlar için işitme cihazı alımında %20 kesinti ile net 891,2 TL ödemektedir.

İşitme cihazı için sağlık kurulu raporu nereden alınır?

SGK'dan destek alarak işitme cihazı almak isteyen kişilerin, Türkiye genelindeki Devlet hastanelerinden, Tıp Fakülteleri Hastaneleri ve Vakıf üniversiteleri Hastaneleri işitme cihazı raporu almaları gerekmektedir.