Mükerrer ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Mükerrer ne anlama gelir?
  2. Başvuru sonucu mükerrer ne demek?
  3. Mükerrer kayıt ne demek?
  4. Tck'da mükerrer ne demek?
  5. Mükerrer soruşturma ne demek?
  6. Mükerrer sayı ne demek?
  7. Hukuk terimleri nelerdir?
  8. Mükerrer ücretler ne demek?
  9. Türk ceza Kanunu 58 maddesi nedir?
  10. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar adli sicile işler mi?
  11. Mükerrer yargılama ne demek?
  12. Mükerrer dosya ne demek?
  13. Mükerrer nedir edebiyat?
  14. 58 6 58 7 maddesi nedir?

Mükerrer ne anlama gelir?

Mükerrer kelimesi tekrar olunmuş anlamında kullanılmaktadır. Bir iş ya da bir şeyin birden fazla yapılması anlamına gelmektedir.

Başvuru sonucu mükerrer ne demek?

Mükerrer başvuru ise bazı bankaların kişilerin haberi olmaksızın yaptığı işlemleri ifade eder. Bir adet kredi kartı olan kişi için ikinci bir kredi kartının gönderilmesi durumuna mükerrer kredi kartı satışı adı verilir.

Mükerrer kayıt ne demek?

Mükerrer kayıt, birden fazla oluşan ve aynı niteliklere sahip kayıtları tabir etmek için kullanılır. – Bu kayıt mükerrer, lütfen bunu silelim. – O yıllarda, mükerrer bir takım olaylar yaşandı.

Tck'da mükerrer ne demek?

Tekerrür Nedir? (TCK 58) Tekerrür, daha önce işlenen bir suçun cezası kesinleştikten belli bir süre sonra ikinci bir suç işlenmesidir. Suçta tekerrür, ancak ilk işlenen suç kesinleşmişse söz konusu olabilir. Suçta tekerrür hükümleri uygulanan mahkum, cezasını “mükerrirlere özgü infaz rejimi” çerçevesinde infaz eder.

Mükerrer soruşturma ne demek?

Önceden işlenen bir suçtan ötürü verilen hüküm kesinleştikten sonra, suçun yenilenmesi halinde suçta tekerrür gerçekleşmiş olur. Burada işlenen suç mükerrer suç, suçu işleyen de mükerrir olarak adlandırılır. Türk Ceza Kanunu'nun 58. Maddesi ile yargılanan sanıklar mükerrirdir.

Mükerrer sayı ne demek?

MÜKERRER SAYI NE DEMEK? Mükerrer sayı, dergi basım işleminde derginin aynı sayısının tekrar basılması anlamına gelmektedir.

Hukuk terimleri nelerdir?

"Hukuk terimleri" kategorisindeki sayfalar
  • Adli sicil.
  • Ahde vefa.
  • Aktiebolag.
  • Alacağın devri.
  • Alternatif uyuşmazlık çözümü
  • Arabulucu.
  • Arabuluculuk.
  • Aynî hak.

Mükerrer ücretler ne demek?

Mükerrer ödemeler herhangi bir talebe gerek olmadan bir sonraki çıkacak olan faturanıza otomatik yansımaktadır. Fazla ödediğiniz tutar bir sonraki faturanızdan otamatik olarak düşürülecektir.

Türk ceza Kanunu 58 maddesi nedir?

(1) Önceden işlenen suçtan dolayı verilen hüküm kesinleştikten sonra yeni bir suçun işlenmesi halinde, tekerrür hükümleri uygulanır. Bunun için cezanın infaz edilmiş olması gerekmez.

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar adli sicile işler mi?

Peki ya kovuşturmaya yer olmadığına dair karar sicile işler mi? Hayır, takipsizlik kararı emniyete tebliğ edilmediği için sicile de işlemez.

Mükerrer yargılama ne demek?

Tekerrür, daha önce işlenen bir suçun cezası kesinleştikten belli bir süre sonra ikinci bir suç işlenmesidir. Suçta tekerrür, ancak ilk işlenen suç kesinleşmişse söz konusu olabilir. Suçta tekerrür hükümleri uygulanan mahkum, cezasını “mükerrirlere özgü infaz rejimi” çerçevesinde infaz eder.

Mükerrer dosya ne demek?

Tekerrür, daha önce işlenen bir suçun cezası kesinleştikten belli bir süre sonra ikinci bir suç işlenmesidir. ... Tekerrür, hükümlünün ikinci kere suç işlemesi nedeniyle, ilk kez suç işleyen bir kişiye göre daha ağır bir yaptırım sistemiyle karşılaşması için TCK md. 58'de düzenlenmiştir.

Mükerrer nedir edebiyat?

Defalarca yapılan, yinelenen manalarında kullanılır. Yani bir ismin önünde "mükerrer" sfıatı görülürse, söz konusu ismin tekrarlayan bir durumu temsil ettiği anlaşılmalıdır. Ayrıca gazete ve kitap için "tekrar basılan, birden fazla baskısı olan" anlamlarına da gelmektedir.

58 6 58 7 maddesi nedir?

(1) Önceden işlenen suçtan dolayı verilen hüküm kesinleştikten sonra yeni bir suçun işlenmesi halinde, tekerrür hükümleri uygulanır. Bunun için cezanın infaz edilmiş olması gerekmez. ... (6) Tekerrür halinde hükmolunan ceza, mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilir.