Yatsı namazında vitir namazını hocamı kıldırır mi?

İçindekiler:

  1. Yatsı namazında vitir namazını hocamı kıldırır mi?
  2. Selati vitir namazı ne demek?
  3. Vitir namazı nasıl ortaya çıkmıştır?
  4. Vitir namazı açıktan okunur mu?
  5. Vitir namazına nasıl niyet edilir Diyanet?
  6. Vitir namazında Kunut duası bilinmiyorsa hangi dua okunur?
  7. Vitir namazında Kunut duası yerine hangi dua okunur?
  8. Geçmiş vitir namazına nasıl niyet edilir?

Yatsı namazında vitir namazını hocamı kıldırır mi?

Sadece yatsı namazını cemaatle kılıp teravihi kılmayan kimsenin, vitir namazını da tek başına kılması gerekir. Vitir namazı, yalnız Ramazan'da cemaatla kılınır. İmam bu namazı açıktan kıldırır. ... Ramazan ayının dışında, vitir namazını cemaatla kılmak mekruhtur.

Selati vitir namazı ne demek?

Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. Vitir namazının her rekâtında Fâtiha ve ardından bir sûre ya da birkaç âyet okunur. İkinci rekâtın sonunda oturularak sadece tahiyyât duası okunur.

Vitir namazı nasıl ortaya çıkmıştır?

Peygamberimiz Sallallahü Aleyhi ve Sellem Miraç'ta, Sidre-i Mühteha'ya çıktı, bir rekât namaz kıldı. ... Cenab-ı Hak kendisine bir rekât daha kılmasını emretti. Böylece namaz, akşam namazı gibi vitir (tek) oldu. İşte Peygamberimiz Sallallahü Aleyhi ve Sellem üçüncü rekâtı kılacağı sırada İlâhî rahmet ve nur tecelli etti.

Vitir namazı açıktan okunur mu?

Tek başına kılan kimse ise, açıktan okunan bu namazlarda muhayyerdir. ... Kazaya kalan, aynı günün sabah, akşam ve yatsı namazları cemaatle kılınıyorsa, imam, vaktinde kılınan gibi açıktan okur. Vitir namazı da, vaktinde kılınsın veya kaza edilsin, Fatiha ve zamm-ı sure açıktan okunabilir.

Vitir namazına nasıl niyet edilir Diyanet?

Üçüncü rekâtta kıraat tamamlandıktan (Fâtiha ve ardından bir sûre ya da birkaç âyet okunduktan) sonra eller kulaklara kadar kaldırılarak tekbir alınır ve kunut duaları okunur. Vitir namazı için nasıl niyet edilir? Niyet ettim Allah rızası için bugünkü üç rekatlık vacip vitir namazımı kılmaya şeklinde niyet edilebilir.

Vitir namazında Kunut duası bilinmiyorsa hangi dua okunur?

Eğer bir kişi vitir namazının 3. rekatında okunan Kunut duasını bilmiyorsa ya da ezberleyemiyorsa "Rabbenâ âtina fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l-âhireti haseneten ve qınâ azâbe'n-nâr" (Bakara, 201) ayetini okuyabilirler.

Vitir namazında Kunut duası yerine hangi dua okunur?

Eğer bir kişi vitir namazının 3. rekatında okunan Kunut duasını bilmiyorsa ya da ezberleyemiyorsa "Rabbenâ âtina fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l-âhireti haseneten ve qınâ azâbe'n-nâr" (Bakara, 201) ayetini okuyabilirler.

Geçmiş vitir namazına nasıl niyet edilir?

Vitir Namazının kazası için; “Niyet ettim Allah rızası için, vaktine yetişip de kılamadığım vitir namazını kılmaya” veya “Niyet ettim Allah rızası için, üzerimde olan bir vitir namazını kaza etmeye.” şeklinde niyet edilerek 3 rekat aynı şekilde kılınır. Vitrin kazası farz değil vaciptir.