Oruclu diş Fircalamak caiz mi?

İçindekiler:

  1. Oruclu diş Fircalamak caiz mi?
  2. Diş damlası orucu bozar mı?
  3. Sahurda diş macunu orucu bozar mı?
  4. Diş çekiminden sonra ne zaman oruç tutulur?
  5. Kuru diş fırçalama orucu bozar mı?

Oruclu diş Fircalamak caiz mi?

İşte Diyanet'in oruç esnasında diş fırçalama yapılıp yapılamayacağına ilişkin paylaştığı o görüş; Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz (el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 220). Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur.

Diş damlası orucu bozar mı?

Ağız ve burundan vücuda girip mideye ulaşan her şey orucu bozar. Bu nedenle, ağız kokusunu engellemek ve diş ağrısını gidermek amacı ile ağza sıkılan sprey veya herhangi ilaçlar yutulur da mideye ulaşırsa orucu bozar, yutulmazsa bozmaz.

Sahurda diş macunu orucu bozar mı?

Diyanet'e göre boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz. Ramazan'da sık sık gündeme gelen soruların arasında “Diş fırçalamak orucu bozar mı?” sorusu da yer alıyor.

Diş çekiminden sonra ne zaman oruç tutulur?

İşte orucu bozan durumlar ve daha fazlası... Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği bilgilere göre; Diş çektirmek orucu bozmaz. Ancak dişin çekildiği yerden çıkan kan, karıştığı tükürüğün yarısından çok olur ve bu kan yutulursa oruç bozulur. Ramazan ayından sonra o günün orucunu kaza etmek gerekir.

Kuru diş fırçalama orucu bozar mı?

Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz (el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 220). Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur.