2021 1 tercih nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. 2021 1 tercih nasıl yapılır?
  2. ÖSYM'den tercih nasıl yapılır?
  3. KPSS lisans tercihleri nasıl yapılır?
  4. 2021 1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
  5. Hangi puana göre tercih yapılır?
  6. Merkezi atamalar ne zaman olur?
  7. 2020 KPSS Lisans Tercihleri Ne Zaman?
  8. Ham puan ve yerleştirme puanı nedir?

2021 1 tercih nasıl yapılır?

Adaylar, 2021 YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20- tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

ÖSYM'den tercih nasıl yapılır?

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.

KPSS lisans tercihleri nasıl yapılır?

Ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları ayrı ayrı olarak yayınlanan KPSS tercih kılavuzundan yararlanarak tercih yapabilecek. 2021 KPSS tercihleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr sayfası üzerinden yapılabilecek.

2021 1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 14 Temmuz 2021 tarihinde saat 09.10'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir. Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

Hangi puana göre tercih yapılır?

Yerleştirme puanı ise ham puanın ağırlıklandırılmış şeklidir. Yerleştirme puanının hesaplanmasında, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) kullanılmaktadır. Üniversite tercihleri yapılırken "Yerleştirme Puanları" esas alınacak olup "Sınav puanları" kısmında bulunan rakamlar alınan ham puanı göstermektedir.

Merkezi atamalar ne zaman olur?

KPSS-2021/2 merkezi yerleştirmeleri için 22-29 Aralık'ta tercih yapabilecek. Kamu kurumları yerleştirme taleplerini ilk yerleştirme için 5 Nisan-28 Mayıs, ikinci yerleştirme için 4 Ekim-19 Kasım'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kamu e-Uygulama sistemi üzerinden bildirebilecek.

2020 KPSS Lisans Tercihleri Ne Zaman?

Kamu kurumları yerleştirme taleplerini ilk yerleştirme için 5 Nisan-28 Mayıs, ikinci yerleştirme için 4 Ekim-19 Kasım'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kamu e-Uygulama sistemi üzerinden bildirebilecek. Aday tercihleri de ÖSYM tarafından 1-8 Temmuz ve 22-29 Aralık tarihleri arasında alınacak.

Ham puan ve yerleştirme puanı nedir?

Ham puan, sınav sonrasında hesaplanmış olan puandır. Yerleştirme puanı ise ham puanın ağırlıklandırılmış halidir. Yerleştirme puanının belirlenmesinde ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) kullanılır. Bu nedenle bir üniversiteye yerleşebilmek için önemli olan yerleştirme puanıdır.