Zahter nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Zahter nedir ne işe yarar?
  2. Zahter baharat nedir?
  3. Kahvaltıda zahter nasıl yenir?
  4. Kahvaltılık zahter nerenin?

Zahter nedir ne işe yarar?

Zahter antioksidan özellikleri sayesinde düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Grip, nezle gibi kış hastalıklarından tutun da birçok kanser türüne kadar, vücudu çeşitli hastalıklardan koruyor. Vücuda enerji veriyor, yorgunluk hissini azaltıyor.

Zahter baharat nedir?

Görünüşü itibariyle kekiğe benzeyen zahter, “kara kekik” olarak da adlandırılabilmektedir. Oldukça keskin, hatta acımsı sayılabilecek bir kokusu vardır. Orta ve Güney Anadolu bölgelerinde yabani olarak yetişir. Yemeklerde baharat olarak kullanılmasının yanı sıra çayı da olan zahterin pek çok faydası var.

Kahvaltıda zahter nasıl yenir?

Kahvaltılık Zahter Daha sonrasında bu yiyecek tüketilirken sadece bir kabın içerisinde toz şeklinde yer almakta, yanına eklenen doğal zeytinyağı ile ekmek yardımı ile bu toz şeklindeki besin tüketilmektedir.

Kahvaltılık zahter nerenin?

Antalya, Gaziantep, Kilis, İskenderun gibi bölgelerde yetişen ve “Kara kekik” olarak da adlandırılan zahter, son yıllarda yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Toz halinde kahvaltılarda da tüketilen zahter zeytinyağı ile beraber yeniliyor.