Hurdaya ayrılan araç için fatura kesilir mi?

İçindekiler:

  1. Hurdaya ayrılan araç için fatura kesilir mi?
  2. Hurda KDV oranı nedir?
  3. Hurdada KDV kaç?
  4. Resmi araç hurdaya nasıl çıkarılır?
  5. Hurda da KDV var mı?

Hurdaya ayrılan araç için fatura kesilir mi?

Buna gore; tamir ve bakımından sonra kullanılması mümkün olmayan ve yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde hurdaya çıkarılarak hurda belgesi alınmış olan aracın, sigorta şirketine tesliminde, sigorta şirketi adına fatura düzenlemeniz gerekmekte olup, KDV Kanununun 17/4-g maddesi kapsamında KDV den istisna olan bu ...

Hurda KDV oranı nedir?

Vergi idaresinin hurda niteliğindeki maddi duran varlıkların alımında yüklenilen verginin tamamının değil, hurda satış bedelinin %18'ine isabet eden kısmının indirim hesaplarından çıkarılması gerektiği yönündeki görüşü, yaşanan tartışmaların sona erdirilmesini ve uygulamanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesini mümkün ...

Hurdada KDV kaç?

Hurda ve imalat artığı niteliğini kaybeden malların tesliminde istisna uygulaması mümkün olmayıp bu işlem genel oranda KDV'ye tabi olmakla birlikte, yapılan teslimde ilgili tebliğ uyarınca tüm alıcılar tarafından 9/10 oranında tevkifat uygulanması gerekmektedir. Not: Lebib Yalkın mevzuat dergisinde yayımlanmıştır.

Resmi araç hurdaya nasıl çıkarılır?

ruhsatı olmak kaydıyla TÜVTÜRK'e götürülür (eğer araç yürüyemeyecek durumdaysa çekici yardımıyla götürülür). TÜVTÜRK ''araç muayene araç trafiğe çıkmaya salih değildir'' tespiti yapılır. Gerekli işlemlerin yapılması halinde araç Makine Mühendisleri Odası'na gönderilir. Bu şekilde aracınızı hurdaya çıkarmış olursunuz.

Hurda da KDV var mı?

Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu'nun (17/4-g) maddesi uyarınca metal, plastik, lastik, kauçuk, kâğıt, cam hurda ve atıklarının teslimi KDV'den istisna edilmiştir. Bu kapsama girecek olan hurda malzemenin tanımı ise Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde yapılmıştır.