Sigorta primi kaç gün yatmış?

İçindekiler:

  1. Sigorta primi kaç gün yatmış?
  2. Sigorta gün sayısı ne kadar?
  3. Sigorta primi mi nasıl öğrenebilirim?
  4. e-Devlet SGK dökümü nasıl indirilir?

Sigorta primi kaç gün yatmış?

SGK gün sorgulama yapmak için www.sgk.gov.tr ya da e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Gerekli kimlik bilgilerinizi ve T.C. numaranızı kullanarak www.turkiye.gov.tradresinden şifresiz olarak SGK gün sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Sigorta gün sayısı ne kadar?

SGK mevzuatına göre prim ödeme ve eksik gün sayıları şu şekilde hesaplanmaktadır. 1) Ay/dönem içindeki çalışmaları tam olan sigortalıların prim ödeme gün sayıları, ay/dönemin kaç gün olduğuna bakılmaksızın (ay/dönemin 28, 29, 30 veya 31 gün çektiği üzerinde durulmaksızın) 30 gün olarak hesap edilir.

Sigorta primi mi nasıl öğrenebilirim?

SGK hizmet dökümünü kolayca alabilmek için e-devlet sistemine ait olan turkiye.gov.tr internet sitesine girmeniz gerekir. Anasayfadaki giriş yap butonuna tıkladıktan sonra size en uygun giriş seçeneğini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

e-Devlet SGK dökümü nasıl indirilir?

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden (e-Devlet) alınır. Siteye giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. “Sosyal Güvenlik Kurumu” menüsünden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantılarıyla SGK Hizmet dökümü sorgulaması yapılabilir. Bu belgeyi dilerseniz “YAZDIR” diyerek inceleyebilirsiniz.