Yumurtalık kisti lekelenme yapar mı?

İçindekiler:

  1. Yumurtalık kisti lekelenme yapar mı?
  2. Kist adet kanamasını azaltır mi?
  3. Çikolata kisti adet kanamasını azaltır mı?
  4. Kist kanama yaparsa ne olur?

Yumurtalık kisti lekelenme yapar mı?

Yumurtalık Kistlerinin Belirtileri Yumurtalık kistlerinin en sık rastlanan belirtileri: Bağırsak alışkanlıklarındaki değişiklik. Mide bulantısı ve kusma. Lekelenme veya adet görememe.

Kist adet kanamasını azaltır mi?

Yumurtalık kistlerinin çoğu zararsızdır. Çoğu kendiliklerinden yok olurlar ya da iki veya üç regl döngüsünden sonra küçülürler. Bazen kistler büyük olabilir ve normal regl döngüsünü bozabilirler. Bu yüzden kızlarda regl gecikebilir ve adet döneminde daha fazla kanama olabilir.

Çikolata kisti adet kanamasını azaltır mı?

Bazen kistler 3-4 cm kadar büyüyebilir daha sonrasında âdet kanaması ile birlikte atılabilir. Bu fizyolojik bir olaydır. Âdet zamanından sonra kist kayboluyorsa korkulmaması gereken bir durumdur. Çikolata kistleri, dermoit, ya da tümoral kistler âdette düzensizlik yaratabilir.

Kist kanama yaparsa ne olur?

Bu kistler büyüyerek çevresindeki sağlıklı yumurtalık dokusunun kanlanmasını etkileyebilir, hormon üretiminde ve yumurta gelişiminde ritim bozukluklarına yol açabilir. Bu nedenle de adet öncesi kanamalar, adet arası kanamalar, yoğun ve uzun süren adet kanamaları oluşabilir.