Arkeoloji ve Sanat Tarihi Ne Yapar?

İçindekiler:

  1. Arkeoloji ve Sanat Tarihi Ne Yapar?
  2. Sanat tarihi hangi alanda?
  3. Sanat tarihimi Arkeoloji mi?
  4. Arkeoloji ve sanat Nedir?

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Ne Yapar?

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü, en son teorik ve metodolojik yaklaşımları ve uygulamalı yaklaşımı kullanarak arkeoloji, sanat ve görsel kültür tarihi, kültürel miras yönetimi ve müze çalışmalarına çok disiplinli bir yaklaşım sunan akademik bir çalışma alanıdır.

Sanat tarihi hangi alanda?

Sanat tarihi bölümü sanat objelerinin tarihsel açıdan gelişimlerini, inceleyen tasarım, tür, biçim ve şekil olarak farklılıkları ayıran bir bölümdür. Sanat tarihi çalışmalar içerisinde yer alan; heykel, seramik, mimari, mobilya ve dekoratif eşyalar sanat tarihi materyalleri olarak karşımıza çıkar.

Sanat tarihimi Arkeoloji mi?

Arkeoloji bilimi; eski eserler bilimi olarak da tanımlanır ve geçmişte insan elinden çıkmış her türlü nesneyi araştıran, bulan, tarif ve tasnif eden ayrıca anlamlandıran bir bilim dalı olarak tanımlanır. Sanat tarihi ise görsel sanatların tarihsel evrimini inceleyen bir alandır.

Arkeoloji ve sanat Nedir?

Arkeoloji ve sanat tarihi bölümü, tarih öncesinden günümüze kadar olan uygarlıkların, insanların ve toplumların bıraktığı eserleri ve kültürel miraslarını inleyerek hem teorik hem de uygulamalı eğitim veren bir lisans programıdır.