Yeni dogan bebeğin boyu kac cm olmali?

İçindekiler:

  1. Yeni dogan bebeğin boyu kac cm olmali?
  2. Bebeklerde kilo ölçümü nasıl yapılır?
  3. Yeni doğan bebeğin boyu kaç cm olur?
  4. Evde bebeğimin kilosunu nasıl ölçerim?
  5. Kilo ne ile olculur?

Yeni dogan bebeğin boyu kac cm olmali?

Yeni doğan bir bebeğin ortalama boyu 50 santimetre kadardır. İlk üç ayda bebeğin boyunda 8 santimetrelik bir değişim olur. İkinci üç ayda ise yine aynı şekilde 8 santimetrelik bir büyüme söz konusudur. Bir sonraki üç aylık dilimde büyüme yaklaşık 4 cm, diğer üç aylık evrede ise 4 cm uzama meydana gelir.

Bebeklerde kilo ölçümü nasıl yapılır?

Bebeği sırt üstü yatırarak başı sabitlenir,sırtı yere değecek şekilde hafif bastırarak diz altının da yere basması sağlanır.Son olarak da ayaklarını dik bir pozisyonda tutarak cetvelin hareketli kısmını ayak tabanına değdirip göstergedeki değer okunur. Bebeklerde kilo ölçümü yapılırken özel tartı aletleri kullanılır.

Yeni doğan bebeğin boyu kaç cm olur?

*Yeni doğan bebeklerin boyu cinsiyete göre farklılık gösterir. Erkek bebekler genellikle 50-52 cm iken kız bebekler 48-50 cm arasında doğar. 280 günü tamamlayarak doğan bir bebeğin kilosu, 2800-3500 gr civarındadır.

Evde bebeğimin kilosunu nasıl ölçerim?

Bunun için önce kucağınıza aldığınız bebeğinizle birlikte tartı aletinin üzerine çıkın ve tartılın. Ardından da sadece kendinizi tartın. Bebeğiniz kucağınızdayken çıkan rakamdan, tek başınıza ölçüldüğünüz rakamı eksiltin. İki rakam arasındaki fark, bebeğinizin ağırlığını gösterecektir.

Kilo ne ile olculur?

Kilo durumunun derecesi BKI ( Body Mass Index) ile anlaşılır. Vücut ağırlığının boy uzunluğunun karesiyle bölünmesiyle bulunur. 21 kg/ m2 - İdeal kilo olarak derecelendirilir.