Indis formülü nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Indis formülü nasıl kullanılır?
  2. Excel indis ve kaçıncı?
  3. Indis kaçıncı formülü ne işe yarar?
  4. Düşeyara neden kullanılır?
  5. Table Array ne demek?

Indis formülü nasıl kullanılır?

Hücre referansı istenen her yerde İNDİS formülü kullanılabilir. İNDİS formülünün nasıl aralık döndürdüğünü görmek için formülün yer aldığı hücreyi seçin ve "Formüller" araç çubuğundan "Formülü Değerlendir" komutunu kullanın.

Excel indis ve kaçıncı?

=İNDİS() Formülü Excel'de bir listede kaçıncı sırada olduğu belirtilen bir verinin değerini gösterir. anlamına gelmektedir. Elimizde böyle bir liste olduğunu varsayalım. İlk olarak verimizin gösterilmesini istediğimiz hücreyi seçiyor ve ardından Fonksiyon Ekle'ye tıklıyoruz.

Indis kaçıncı formülü ne işe yarar?

Böyle bir sorunun çözümü ise İndis ve Kaçıncı fonksiyonlarının birlikte kullanımı ile mümkündür. Kaçıncı fonksiyonu, adı üstünde bir verinin; bulunduğu dizi içinde kaçıncı sırada yer aldığını söyler. İndis ise; Kaçıncı fonksiyon'unun bulduğu sayısal değeri, Sütun ismi ile birleştirir ve sonucu getirir.

Düşeyara neden kullanılır?

DÜŞEYARA formülü, Sütunlar şeklinde oluşturulmuş olan bir tablodan istediğiniz bir bilgiyi bulmak amacıyla kullanılır. İşte Excel'in en çok kullanılan işlevlerinin başında gelen Düşeyara işlevinin kullanımı

Table Array ne demek?

Tablo_dizisi (table array): Bir ya da daha çok veri sütunu olan veri tablosudur. Sütun_indis_sayısı (Column index number): Veri alanının kaçıncı sütunundan verinin getirileceğini belirtir.