Rapor parası alma süresi var mı?

İçindekiler:

  1. Rapor parası alma süresi var mı?
  2. E devletten rapora nasıl bakabilirim?
  3. Rapor parası Kaç Günde çekilmeli?
  4. Rapor parası zamanında alınmazsa ne olur?

Rapor parası alma süresi var mı?

Aldığı bu raporu 5 iş günü içinde iş yerine vermesi gerekmektedir. ... PTT'ye gönderilen rapor parası ödemesi, ödeme tarihinden itibaren 2 ay içerisinde alınmazsa ödeme SGK'ya iade edilir ve emanet hesaplarına aktarılır.

E devletten rapora nasıl bakabilirim?

E-devlet üzerinden yapabileceğiniz iş görmezlik rapor sorgulaması için takip etmeniz gereken adımlar şu şekildedir; – https://www.turkiye.gov.tr/4ab-isgoremezlik-odemesi-gorme linkine tıklayarak e-devlet'teki Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gidin. – Sorgulama için sistemde kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir.

Rapor parası Kaç Günde çekilmeli?

İş kazası, iş hastalığı veya analık durumundan dolayı iş göremezlik raporu almaya hak kazanan çalışanlar, işverenin raporu SGK 'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle PTT tarafından çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırıldıktan sonra 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Rapor parası zamanında alınmazsa ne olur?

Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri raporu inceler ve onay verdikleri takdirde PTT'ye ödeme talimatı verir. ... PTT'ye gönderilen rapor parası ödemesi, ödeme tarihinden itibaren 2 ay içerisinde alınmazsa ödeme SGK'ya iade edilir ve emanet hesaplarına aktarılır.