Trafik Haftası hangi ayda?

İçindekiler:

  1. Trafik Haftası hangi ayda?
  2. Trafik Haftası Ne Zaman 2020?
  3. Trafik Haftasi nedir?
  4. Trafik polisi nereye bağlı?
  5. Dünya ilkyardım günü ne zaman?
  6. Trafik polisi kazada ne yapar?
  7. Dünya ilkyardım günü nedir?
  8. Dünya Kızılay günü ne zaman?
  9. Trafik haftası ne demektir?

Trafik Haftası hangi ayda?

Bu konsey Mayıs ayının ilk cumartesi günü ile başlayan haftayı "Uluslararası Karayolu Güven Haftası" olarak kabul etmiştir. Ülkemizde de trafik kazalarının önlenmesi yolunda çaba gösteren kuruluşlarca, aynı hafta "Trafik ve İlkyardım Haftası" olarak kabul edilmiştir.

Trafik Haftası Ne Zaman 2020?

02-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet AKTAŞ, Ankara-Konya karayolu üzerinde bulunan Gölbaşı Trafik Uygulama Noktasında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik birimlerinde görevli personel ile birlikte ...

Trafik Haftasi nedir?

Trafik kazalarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla mayıs ayının ilk haftası "Trafik ve İlkyardım Haftası" olarak kabul edilmiştir. Bu hafta süresince; yayın organları aracılığı ile trafik kazalarının önlenmesi için trafik kurallarına uymanın ve ilk yardımın önemi vurgulanmaktadır.

Trafik polisi nereye bağlı?

Türkiye'de trafik polisi Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı çalışan, şehir içinde ve dışında trafik denetlemeleri, hız kontrolleri, trafik kazaları gibi görev alanları bulunan kolluk kuvvetlerinin bir şubesidir.

Dünya ilkyardım günü ne zaman?

İlk Yardım Hayat Kurtarır Her yıl Eylül ayının ikinci Cumartesi günüDünya İlk Yardım Günü” olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Trafik polisi kazada ne yapar?

Trafik akışını sağlamak ve akışın devamlılığı için trafiği yönetmek, Sürücü belgesi kontrolü yapmak ve kurallara uyulup uyulmadığını tespit etmek, Trafik kazanlarında olay yerine gidip ilgili kaza hakkında tutanak tutmak,(Bu görev artık vatandaşların kendisi tarafından yapılmakta olup, Polis sadece yardım etmektedir.)

Dünya ilkyardım günü nedir?

Her yıl eylül ayının ikinci cumartesi günü tüm dünyadaDünya İlk Yardım Günü” olarak kutlanır.

Dünya Kızılay günü ne zaman?

Dünya Kızılhaç Kızılay günü, dünyanın en büyük insani yardım kuruluşları olan Kızılay ve Kızılhaçların felsefesinin ve temel ilkelerinin tüm dünyada yaygınlaştırılması, Kızılay ve Kızılhaç derneklerinin ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatmakta gösterdiği çabalarının anlatılması amacıyla 8 Mayıs'ta kutlanmaktadır.

Trafik haftası ne demektir?

Ülkemizde “Trafik Haftası” Mayıs ayının ilk cumartesi gününü izleyen hafta olarak kabul edilmektedir. Trafik haftasında trafik kurallarına uymanın önemi vurgulanmaktadır. Ülkemizdeki trafik kazalarının büyük çoğunluğu trafik kurallarına uymakla ilgili ihmalkârlık ya da önemsememekten kaynaklanmaktadır.