Kürtaj Yumurtaliklara zarar verir mi?

İçindekiler:

  1. Kürtaj Yumurtaliklara zarar verir mi?
  2. 3 defa kürtaj olan hamile kalabilir mi?
  3. Kürtaj sonrası gebeliğin devamı nasıl anlaşılır?
  4. Kürtaj sonrası gebelik devam eder mi?

Kürtaj Yumurtaliklara zarar verir mi?

Vakumlu Kürtaj Rahime Zarar Verir Mi? Deneyimli bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından, doğru şekilde gerçekleştirilen bir vakumlu kürtaj işlemi rahme herhangi bir zarar vermez.

3 defa kürtaj olan hamile kalabilir mi?

Böyle bir durum gelişirse ek bir müdahale ile gebelik sonlandırılabilir. Tekrarlayan kürtajlarda rahim içi zardaki yapışıklıklara bağlı halime kalmada sorun yaşanabilir. Bu yüzden kürtajı bir doğum kontrol yöntemi şeklinde kullanmamak gerekir. Ancak sonrasında korunmasız ilişki olursa tekrar gebelik oluşabilir.

Kürtaj sonrası gebeliğin devamı nasıl anlaşılır?

Kürtajdan sonra bulantı, kusma, memelerde hassasiyet gibi gebelik belirtileri azalır ve toplamda 14 günde hamilelik belirtileri tamamen kaybolur. Gebelik belirtileri azalmıyorsaa veya artıyorsa kürtaj sonrası gebeliğin devam ettiği anlaşılır. Emin olmak için kanda gebelik testi (BHCG) veya ultrason bakmak gerekir.

Kürtaj sonrası gebelik devam eder mi?

Kürtaj işlemi doğru şekilde ve uzman kişiler tarafından yapıldığı sürece kadının ortalama 3 ay sonrasında gebe kalmasına bir engel yoktur, bunun bir sakıncası da olmaz. Kürtaj yaptırdıktan sonra kadının bir sonraki ay bile hamile kaldığı durumlar çok nadir olsa da mevcuttur.