Kas gevşetici nin zararları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kas gevşetici nin zararları nelerdir?
  2. Kas gevşetici hap kaç gün kullanılır?
  3. Kas gevşetici cinselliği etkiler mı?
  4. Psikolojik ilaçlar neden kilo aldırır?

Kas gevşetici nin zararları nelerdir?

Ancak ağrı kesici ilaçlara göre yan etkileri daha fazladır. Sakinleştirici etki (sedasyon) yapabilirler. Baş dönmesi, sersemlik, baş ağrısı gibi yan etkiler de görülebilir. Uzun süre kullanıldıktan sonra birden kesilirse titreme, halüsinasyon, endişe, kas seğirmesi gibi çekilme belirtileri oluşabilir.

Kas gevşetici hap kaç gün kullanılır?

Önerilen ve günlük maksimum doz, her 12 saatte bir alınmak koşuluyla (12 saat aralık verilerek) günde 2 kez 1 ampul (4 mg tiyokolşikosid)'dir. Yani bir günde 2 ampulden (toplam 8 mg tiyokolşikosid) fazla MUSCOFLEX kullanmayınız. Kas içine enjekte edilerek kullanılır. Ampul formu ile önerilen tedavi süresi 3-5 gündür.

Kas gevşetici cinselliği etkiler mı?

Cinsel birleşme esnasında vajina girişindeki 3'te 1'lik kısmın istem dışı kasılarak penis girişine izin vermemesi anlamına gelen vajinusmusun tek tedavi biçimi, cinsel terapidir. Ne ağrı kesici jeller, ne kas gevşetici ilaçlar sorunu çözemez, çünkü bu hastalık vajinayla değil, beyinle ilgilidir.

Psikolojik ilaçlar neden kilo aldırır?

TNF-alfa reseptör duyarlılığındaki azalmanın vücut ağırlığını kontrol eden mekanizmasını bozabileceği saptanmıştır. Bu sistemin tokluk hissi veren Leptin hormonuna etki ettiği bulunmuştur. Bu ilaçların yol açtığı kilo alımı, iştahta özellikle tatlı ve yağlı besinlerin tercihinde ani bir artışa neden olur.