Ilikli kemik suyu hangi hastalıklara iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Ilikli kemik suyu hangi hastalıklara iyi gelir?
  2. Kemik Çorbası nelere iyi gelir?
  3. Kemik suyu içilir mi?
  4. Kemik suyu neden Jelleşmedi?

Ilikli kemik suyu hangi hastalıklara iyi gelir?

Amino asit bakımından zengin olan kemik ilik suyu cilt dokusunu koruyarak kemik hastalıkların oluşumu engellemektedir. Ayrıca bağırsak ve mide rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olan ilik suyunun reflü hastalıklarına da iyi geldiği belirtilmektedir.

Kemik Çorbası nelere iyi gelir?

Kemik sularının yüksek mineral konsantrasyonu bağışıklık sistemini destekler. Daha iyi uyumanıza yardımcı olur. Araştırmalar kemik suyunda bulunan glisin amino asitinin, uykuyu iyileştirmeye ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Cilt, saç ve tırnak sağlığını destekler.

Kemik suyu içilir mi?

Günde bir bardak tüketilen ilikli kemik suyunun bağışıklığı güçlendirdiğini, bağırsak duvarını onardığını, kök hücreleri destekleyerek kişiye sağlık ve güzellik kazandırdığını söyleyen Fitoterapi Uzmanı Dr.

Kemik suyu neden Jelleşmedi?

Kaliteli bir kemik suyu jel kıvamında olandır. Bunu sağlamak için tencereye konulan kemik miktarının su oranından fazla olması ve 24 saat kısık ateşte kaynaması gerekir. Bu şekilde yapılmayan kemik suları jelleşmez, jelleşmemenin başlıca sebebi, kemiğe kaynatılırken suyun fazla eklenmesidir.