Mısır kaç ayda büyür?

İçindekiler:

  1. Mısır kaç ayda büyür?
  2. Mısır çok su ister mi?
  3. Mısır'a kaç su verilir?
  4. Mısır taban gübresi hangisi?
  5. Şeker mısırı hangi olum döneminde hasat edilir?
  6. Mısır neden şekerli olur?

Mısır kaç ayda büyür?

1- Çukurova bölgesinde, ana üründe (FAO 650-750) 120-135 günlük, ikinci ürün mısır yetiştiriciliğinde ise erkenci ve orta erkenci olum grubuna giren (FAO 550-650) 105-115 günlük çeşitlerin seçimi daha uygundur. 7- Verim (Koçanda 500-600 dane iyi bir verim demektir) yüksek olmalıdır.

Mısır çok su ister mi?

Mısır bitkisi, suyu seven bir bitki olmasının yanında ayrıca suyu en ekonomik şekilde kullanan bitkilerdendir. ... Mısıra ihtiyacı kadar su verilmediği takdirde, bitki su stresi yaşayacak ve bu durum %50 'ye varan verim kayıplarına sebep olacaktır.

Mısır'a kaç su verilir?

Yıllara göre mısır gelişim döneminde 3-4 kez sulanmakta olup su tüketimi 569-670mm ve sulama suyu gereksinimi ise 358-437mm arasında değişmektedir. Mısırın gelişme dönemindeki su tüketimi 637mm, sulama suyu gereksinimi ise 386mm ve ortalama günlük su tüketimi 4.

Mısır taban gübresi hangisi?

Taban gübre: özel mısır kompoze + %6 S + %1 Zn gübresinden ekim öncesi dekara 30-35 kg verilmelidir. Mısırın gelişme dönemi içinde aylara göre damla sulama ile gübreleme aşağıdaki şekilde yapılmalıdır (tohum ekimi 25 Nisan).

Şeker mısırı hangi olum döneminde hasat edilir?

İnvert şeker, toplam şeker, nişasta ve duyusal analizlerden lezzet özelliklerine göre optimum hasat dönemleri Sunshine çeşidi için Mayıs ekim zamanında süt olum hasat dönemi için (ekimden hasada kadar geçen süre ) 83 gün, Temmuz ekim için süre 72 gün ve Ağustos ekimi için 89 gün olarak belirlenmiştir.

Mısır neden şekerli olur?

Şekeri de çeşidin doğal yapısından kaynaklanıyor. Yani bir gen aktarımı söz konusu değil. Yerel tohumla yetiştirilen mısırın farkı ise daha ilk ısırıkta anlaşılıyor. O farkla artı değer yaratabilmek de mümkün.